ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ζητά απαντήσεις από Παυλόπουλο και Τσίπρα γιατί δεν προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μάγδα Φύσσα: Εμπαιγμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Απάντηση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζήτησε μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και η μητέρα του θύματος μίλησαν εμπαιγμό από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν μεταφέρει τη δίκη σε άλλη αίθουσα, όπως είχε υποσχεθεί, την ώρα που οι δικαστές δικάσουν και άλλες υποθέσεις ενώ οι δικάσιμοι εντός Ιουνίου είναι μόλις πέντε. Χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα είπε:

"Ως πολίτης και μητέρα του Παύλου θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζω αυτό τον καιρό. Η δίκη δεν προχωράει και δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση από κανέναν αρμόδιο για να προχωρήσει.Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του υπουργείου χθες ότι δε φέρει καμιά ευθύνη.Ζητώ ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας , όποιος αρμόδιος υπάρχει και αυτοί είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί.Γιατί ; Πρόκειται για πολιτική δολοφονία .Γιατί αυτή η καθυστέρηση. Ο δολοφόνος του παιδιού μου είναι έξω και οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους που κύλησε το αίμα του Παύλου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε, τις κοροϊδίες τους,όλα "είπε  χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα.

Νωρίτερα οι δικηγόροι είχαν μιλήσει για εμπαιγμό και μετακύλιση ευθυνών από το υπουργειο Δικαιοσύνης στο εφετείο.

Συγκεκριμένα επισήμαναν τα εξής :

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη αλλά το εμπόδιο είναι πως μόλις 5 συνεδριάσεις εντός Ιουνίου ενώ παλιότερα ήταν 10 ανά μήνα. Εμπαιζόμεθα από το υπουργειο και είμαστε μπαλάκι μεταξύ τους Υπουργείου και Εφετείου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (Συνδικαλιστες ΠΑΜΕ): Η ΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΘΑ έπρεπε να έχει την ανάλογη αξία και σημασία για τα αρμόδια όργανα ώστε να διεξαχθεί στο Εφετείο Αθηνών. Να επιταχυνθεί και αποδοθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και στα Θύματα αυτής της υπόθεσης. Θέλουμε να τιμωρηθούν και οι φυσικοί αυτουργοί αλλά και τα ηγετικά στελέχη της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης. Θέλουμε να δείξουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική οργάνωση με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: (ΘΥΜΑΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ) : Δεν επιδιώκουμε την καταδίκη κανενός για την ιδεολογία του. Εμείς θέλουμε να καταδικαστούν για εγκληματικές πράξεις που απορρέουν από αυτές.

-Ένα χρόνο μετά την έναρξή της και με προγραμματισμένες συνολικά 63 συνεδριάσεις, έχουν γίνει οι 45 και το μήνα αυτό προγραμματίστηκαν 5 συνεδριάσεις.

-Ατελείωτος ο εμπαιγμός από υπουργείο και Εφετείο εδώ και καιρό. Ξεκινάει ο υπουργός μιλώντας περί διαρροών στον Τύπο της προέδρου του Δικαστηρίου . Μα δεν είναι θεσμική ασέβεια να αναφέρεται σε διαρροές για δημόσια δήλωση από έδρας αναφορά της προέδρου που λέει εδώ και καιρός ως η αίθουσα είναι
ακατάλληλη;

-Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει πόρους για να μεταφερθεί η δίκη;

-Δεν του ζητήσαμε να παρέμβει για να καταδικαστεί η αν αθωωθεί κάποιος αλλά να φέρει μια κορυφαία δίκη στο φυσικό της χώρο και να εξασφαλίσει την διαρκή διεξαγωγή της. Ποιούς εξυπηρετεί αυτή η καθυστέρηση ; Δεν χρειάζεται να το πω.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΕΛΗΣ (ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΟΙΚ ΦΥΣΣΑ) : Σχεδόν 14 μήνες μετά είναι μια κοροϊδία, ένας εμπαιγμός. Αυτό το μπαλάκι που υφιστάμεθα προκαλεί γέλιο και βαθιά θλίψη. Ακούσαμε χθες τον υπουργό δίκαιοσύνης αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.