ΕΛΛΑΔΑ

«Μία εμπειρία ζωής»

Μαθητές-δόκιμοι ερευνητές στον «Δημόκριτο»

Έξι μαθητές της Β' Λυκείου θα συμμετάσχουν στη δράση «Δόκιμοι ερευνητές-Μία εμπειρία ζωής», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ) του «Δημόκριτου».
???????????????????????????????

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν το Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο, η Ιωνείδιος Πρότυπη Σχολή, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά, με περίπου 80 μαθητές, συνολικά, από τους οποίους επιλέχθηκαν οι έξι.

Σκοπός της δράσης είναι η συμμετοχή μαθητών ως «ερευνητών» σε εργαστήρια του ΙΠΣΦ για μία εβδομάδα, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η έρευνα του Ινστιτούτου, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτήν με την καθοδήγηση των ερευνητών.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να εμπνεύσει και να προσφέρει κίνητρα στους μαθητές 16 ετών και άνω για να ασχοληθούν με την έρευνα, ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν, στη συνέχεια, επιστημονική σταδιοδρομία.

Η «Εβδομάδα Έρευνας» θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, με τους δόκιμους ερευνητές να ξεκινούν έτσι, με τον πιο δημιουργικό τρόπο, τη δυσκολότερη χρονιά της σχολικής ζωής τους, την τελευταία τάξη του λυκείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.