ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επεισόδιο μεταξύ Ρουπακιά και Μ. Φύσσα

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με προβλήματα εντάσεις και επεισόδια άνοιξε η αυλαία της δίκης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο εφετείο της Αθήνας.

Όλοι οι παράγοντες της δίκης εισέρχονται από την ίδια είσοδο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς πέρασε δίπλα από τις θέσεις που κάθονται οι συγγενείς του θύματος και έκανε προσπάθεια να αποφύγει τα φλας των φωτογράφων... Λίγα λεπτά αργότερα επαναλήφθηκαν σκηνές έντασης μεταξύ δικηγόρου των κατηγορουμένων και συγγενή του θύματος. Κι αυτό γιατί δεν έχει ληφθεί η στοιχειώδης πρόβλεψη να υπάρχουν διαχωριστικά για να κάθονται οι δυο πλευρές. Μάλιστα, συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ένας από τους μάρτυρες προπηλακίστηκε όταν επεχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Εντός της δικαστικής αίθουσας στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής επικράτησε νέα ένταση όταν οι συγγενείς του μουσικού διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο
έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης εντοπίστηκαν και τα πρώτα λειτουργικά προβλήματα. Ο κλιματισμός στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει πρόβλεψη για wifi, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα μικρόφωνα καθιστώντας δυσχερή την παρακολούθηση της δίκης από το κοινό και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από τους υπεύθυνους στα "ορεινά" της αίθουσας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, δια του συνηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια, έθεσε θέμα στο δικαστήριο προπηλακισμού των κατηγορουμένων και παράλληλα ανέφερε ότι κυκλοφορεί προκήρυξη από αντιφασιστικές και αναρχικές ομάδες που δηλώνουν την πρόθεσή τους να βρίσκονται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο και να συμμετέχουν στη δίκη ως παρατηρητές.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με επεισοδιακό τρόπο και κατά την εξέταση μάρτυρα, φίλου του Παύλου Φύσσα καθώς συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν πληροφορίες για την προσωπικότητα του Παύλου Φύσσα σχετικά με τις απόψεις του για τις καλόγριες και τους παπάδες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση εκ μέρους των συγγενών του θύματος και του ακροατηρίου διερωτόμενοι αν εδώ δικάζονται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα ή το θύμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.