ΕΛΛΑΔΑ

Στα Δερβενοχώρια

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία

Στη Στεφάνη Βοιωτίας μεταφέρθηκε το μέτωπο της φωτιάς από τα Δερβενοχώρια που ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση με πεύκα και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Οι φλόγες καίνε αυτή την ώρα πευκοδάσος στο ύψος του ΤΙΤΑΝ, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και μια φάρμα με περίπου 2.000 ζώα. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία, ενώ ένα από τα μέτωπα της φωτιάς έχει κατεύθυνση προς την Πάρνηθα.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 121 πυροσβέστες με 59 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 66 ατόμων και 30 στρατιώτες, ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής πάνω από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη και μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταμάτης, η φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί σε χαράδρα και το μέτωπο είναι ευρύ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια, ωστόσο, για την ώρα, οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.