ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς»

Μήνυμα του Der Spiegel στους Βρετανούς: Please don't go

«Please don’t go», προτρέπει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τους Βρετανούς, καλώντας τους να επιλέξουν να παραμείνουν στην Ευρώπη, μέσα από μία ειδική έκδοση που σε μέγα μέρος του είναι αφιερωμένο στη Γηραιά Αλβιόνα.

Με εξώφυλλο τη σημαία της Βρετανίας (τα Union Jack), το περιοδικό αποδύεται σε μία προσπάθεια να εξηγήσει «γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς», μέσα από 23 σελίδες με δίγλωσσο κείμενο, σε αγγλικά-γερμανικά.

«Η επιλογή που τίθεται είναι ανάμεσα σε μία στιγμή υπερηφάνειας και σε ένα νέο μέλλον που θα οικοδομήσουμε από κοινού», γράφουν στο κύριο άρθρο τους οι αρχισυντάκτες του Der Spiegel Κλάους Μπρινκμπόιμερ και Φλόριαν Χαρμς.

«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη , θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, διότι θα αναγνωρίσει πως εκείνο που διακυβεύεται είναι το μέλλον της Δύσης», υπογραμμίζουν οι ίδιοι, επισημαίνοντας τη σημασία της «ιστορικής στιγμής» του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη, θα αντιληφθεί πως από μόνη της δεν συγκροτεί μία δύναμη, πως θα χάσει πολλά από ένα ‘ναι’ στο Brexit στις 23 Ιουνίου και θα κερδίσει πολύ λίγα πέραν της φευγαλέας στιγμής (εθνικής) υπερηφάνειας», εκτιμούν οι δύο αρχισυντάκτες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό, που τμήματά της είχαν προδημοσιευθεί χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί τη Βρετανία πως το «εντός είναι εντός και το εκτός είναι εκτός», συνεπώς η χώρα δεν πρόκειται να επωφεληθεί από κανένα από τα προνόμια της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς σε περίπτωση εξόδου της.

«Η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι μία βαριά απώλεια για την Ευρώπη», προσθέτει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος είχε μεταβεί και στο Λονδίνο για να στηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.