ΚΟΣΜΟΣ

Ο δολοφόνος του Γάλλου αστυνομικού είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Μήνυμα τρόμου: «Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο»

«Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο»: Ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε χθες στη Γαλλία έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος από αστυνομικούς, είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις, ανέφερε σήμερα ένας δημοσιογράφος ο οποίος είδε το βίντεο πριν αυτό αποσυρθεί.
lar

Σύμφωνα μ' αυτόν τον δημοσιογράφο της RFI, τον Ντέιβιντ Τόμσον, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook «είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του».

«Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός», ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους ένα βίντεο απ' ευθείας στο Facebook «στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα», εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Οι Γάλλοι τζιχαντιστές».
Στη σελίδα του λογαριασμού αυτού, τον οποίο είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι, «αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός», συνεχίζει ο Τόμσον.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα «λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του». Μετά καλεί τον κόσμο «να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει «μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα».
«Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο», απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στη Γαλλία του ποδοσφαιρικού αυτού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια «ζητάει από τους 160 ακολούθους του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq», εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ακολούθων του χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.

Σ' αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Facebook ανήρτησε επίσης φωτογραφίες των θυμάτων του.

Ο Λαροσί Αμπάλα 25 ετών, σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην κατοικία των θυμάτων του, στην οποία είχε οχυρωθεί. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σ' ένα δίκτυο το οποίο επεδίωκε να στείλει νέους εθελοντές για ένοπλο τζιχάντ στο Πακιστάν.

Είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

«Ο δράστης της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην περιφέρεια του Παρισιού, είχε ορκιστεί πίστη πριν από τρεις εβδομάδες στον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και είχε στην κατοχή του έναν "κατάλογο στόχων", ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους αστυνομικούς, «ο δολοφόνος δήλωσε ότι είναι ένας θρησκευόμενος μουσουλμάνος, ότι τηρεί το Ραμαζάνι και διευκρίνισε ότι πριν από τρεις εβδομάδες είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη των πιστών του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι», εξήγησε ο Μολέν στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως στον κατάλογο των στόχων του δράστη, που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, περιλαμβάνονταν τα ονόματα ράπερ, δημοσιογράφων, αστυνομικών και άλλων δημόσιων προσώπων. Δεν έκανε γνωστά τα ονόματά τους. Πρόσθεσε πως κατασχέθηκαν επίσης «τρία τηλέφωνα, τρία μαχαίρια και ιδιαίτερα ένα ματωμένο μαχαίρι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι».

Το παιδί των δύο θυμάτων βρέθηκε από τους αστυνομικούς μετά τη διπλή δολοφονία "σε κατάσταση σοκ" και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Μολέν. Οι υποκλοπές επικοινωνιών του δράστη δεν είχαν επιτρέψει να εντοπισθεί ότι θα πραγματοποιούσε μια βίαιη ενέργεια, παραδέχθηκε εξάλλου.

«Υποκλοπές τηλεφωνημάτων και εντοπισμοί γεωγραφικής θέσης» που είχαν τεθεί σε εφαρμογή «σε πολλές τηλεφωνικές γραμμές δεν είχαν επιτρέψει μέχρι σήμερα να εντοπισθεί το παραμικρό στοιχείο» σχετικά με «την προετοιμασία και το πέρασμα σε μια βίαιη πράξη». Ο 25χρονος δολοφόνος «ήταν στόχος ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από έναν δικαστικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας» το 2016 σ' ένα συριακό τζιχαντιστικό δίκτυο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, 6 μήνες της οποίας με αναστολή, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την ετυμηγορία λόγω του χρόνου που είχε περάσει προφυλακισμένος.,

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nausika 1:44 31/07/2016

    i don’t believe what I read. Isis welcomed in Europe. They are telling the European people they will be killed by them, and indeed they do killing Europeans everyday!
    What the fuck the European governments do? Nothing! Nothing! i hope Trump wins! This tromocrates will regret the day they were born!

  2. nausika 1:39 31/07/2016

    » we will make Europe cemetery.» Yes and you will be in it 6 feed in the ground son of ISIS and terror premative cave man!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.