ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «Γυρίζουμε Σελίδα» του ΣΥΡΙΖΑ, αποδομεί το Ποτάμι

Μύθοι και Πραγματικότητα

Απάντηση στο τετρασέλιδο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Γυρίζουμε Σελίδα» και υπότιτλο «Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή Δημοκρατία» απαντά το Ποτάμι, με ένα δικό της τετρασέλιδο σε μεγαλύτερο μέγεθος, υπό τον τίτλο «Μύθοι και Πραγματικότητα».
potami

Σε αυτό, αποδομεί σειρά εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται ως να υλοποιούνται. Στα περί «πρόσβασης 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στη Δημόσια Υγεία» που έχει κάνει σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, απαντούν ότι στην πραγματικότητα «οι ανασφάλιστοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μιζέρια με τους ασφαλισμένους : θα πληρώνουν συμμετοχή 10 – 25 %». Αντιστοίχως, στην «κάλυψη 3500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία», η Σεβαστουπόλεως απαντά λέγοντας πως αυτή βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά και πως γιατροί και νοσηλευτές είναι καθημερινά στους δρόμους. «Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014», λένε, παραπέμποντας στην προηγούμενη κυβέρνηση, «αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918». Θυμίζουν δε, ότι 200 κλίνες στις ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται μεταξύ άλλων ότι πάταξε το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων. «Δεν έχει ψηφιστεί καμία σχετική ρύθμιση. Αντίθετα, ψηφίστηκε η εύκολη αποφυλάκιση χωρίς να εξετάζεται η φύση του αδικήματος και ενισχύθηκε με υπερεξουσίες ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ακόμα και στην άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους δικαστικούς λειτουργούς», απαντούν στο Ποτάμι.

Στο φυλλάδιο που κυκλοφορεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αποδομούνται και πολλά από τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά αναφέρονται τα περί σταθεροποίησης μισθών και συντάξεων, με τη Σεβαστουπόλεως να σημειώνει ότι «ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης, βάσει στοιχείων του ΙΚΑ, από 1246 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014 πήγε στα 1171 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2015». Τονίζει δε, ότι από την 1η Ιουλίου 2016 οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι χαμηλότεροι, λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών και εισφορών.

Όσο για τα περί «αποκομματισμού του Δημοσίου», θυμίζουν με νόημα πως με ένα μόνο άρθρο στο πολυνομοσχέδιο-κόφτη που ψηφίστηκε πρόσφατα, προστέθηκαν 75 νέες θέσεις Γραμματέων σε υπουργεία.

«Εν τω μεταξύ, 1.534.000 ευρώ κοστίζουν τα πολιτικά γραφεία γύρω μόνο από το Μαξίμου», λένε…

Δείτε το φυλλάδιο του Ποταμιού, εδώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.