ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Μητσοτάκης απέναντι στο... νεοφιλελευθερισμό

Να αποκρούσει την κριτική της κυβέρνησης επιδιώκει ο Πρόεδρος της ΝΔ. Τί είπε για μισθούς, απολύσεις στο Δημόσιο.
mitsotakis

Η πάγια καταγγελία του Μεγάρου Μαξίμου για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. είναι ο... νεοφιλελευθερισμός και τα σκληρά μέτρα που, υποτίθεται ότι, θα λάμβανε ο κ. Μητσοτάκης εάν ήταν στην κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις, γνωρίζει ότι πρέπει να αποκρούσει αυτή την κριτική, προκειμένου το σημερινό προβάδισμα της Ν.Δ. να πάρει διαστάσεις πολιτικής κυριαρχίας. Και όσα είπε, το πρωί σήμερα στο Σκάι, δείχνουν ακριβώς αυτή την επιδίωξη.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνον υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι ικανότερος και πιο αξιόπιστος για να οδηγήσει τη χώρα εκτός τέλματος, αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής και προσελκύοντας επενδυτές, αλλά απέρριψε και κάθε εκδοχή μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα ή απολύσεων στο Δημόσιο.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει ταξικό κόμμα. Η πολιτική μας θα είναι ενωτική όχι διχαστική» ανέφερε, ενώ απέκλεισε ρητώς κάθε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. «Θα είμαι σαφής. Δεν θα δεχθώ άλλη μείωση μισθών. Δεν μπαίνει στο τραπέζι 13ος & 14ος μισθός. Δεν θα είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων ούτε στο Δημόσιο, καθώς «το πρόβλημα με το Δημόσιο είναι λιγότερο το μέγεθός του και περισσότερο η κακή κατανομή ανθρώπινου δυναμικού».

Ως προς το οικονομικό μείγμα, επέμεινε στην θέση για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αποεπένδυση καθώς οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν και οι επιχειρήσεις κλείνουν. «Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι πιο κατάλληλος να τις φέρει στη χώρα σε σχέση με τον Πρωθυπουργό. Κι αυτό δεν ήταν το μόνον σημείο σύγκρισης που ανέδειξε ο κ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι το πρόγραμμα και το μείγμα μέτρων που
συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αποδώσει. «Τον Σεπτέμβρη η Κυβέρνηση θα δει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Θα βρεθεί μπροστά σε ένα ακόμη αδιέξοδο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.