ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ν. Φίλης: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με την κινητοποίηση «Παραιτηθείτε», που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αlpha» ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι, το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της  της συνταγματικής ανοχής, κάνοντας λόγο για «κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο».

«Όποιος θέλει μπορεί να διοργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει, δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μία υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», τόνισε και πρόσθεσε: «Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων, αλλά στη βάση προφητικών υποτίθεται εξαγγελιών, είναι μία διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

«Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση» σημείωσε και προέβλεψε κλιμάκωση των «διαδικασιών υπονόμευσης» της κυβέρνησης με κινήματα «τύπου κατσαρόλας».

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες», τονίζει σε σχόλιό της η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. «Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 23:02 08/06/2016

    Ο φασιστας καθεστωτικος Φιλης να κοιταξει καλυτερα τα του οικου του.Εδω δεν βγηκε εκτος νομου το πολιτικο μορφωμα του ΣΥΡΙΖΑ που εσπασε και εκαψε την Αθηνα τοσες φορες.Εδω δεν βγηκε εκτος νομου ο ΣΥΡΙΖΑ που τα ταγματα εφοδου του τραμπουκισαν τους πολιτικους του αντιπαλους, εδειραν πολιτες με αντιθετη πολιτικη αποψη και δολοφονησαν στην ΜΑΡΦΙΝ εργαζομενους των 500 Ευρω.Στο σπιτι του κρεμασμενου κυριε Φιλη δεν ψαχνουν για σχοινι.Εισαι ο εκτελεστης της Ελληνικης Παιδειας και αντι να το κλεινεις βγαζεις και γλωσσα.Ετσι ειχες μαθει να κανεις τοσα χρονια στην φασιστοφυλλαδα ΑΥΓΗ.ΦΑΣΙΣΤΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.