ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλει σχεδιασμούς της διοίκησης του Πρακτορείου

ΝΔ: Μην τολμήσετε να αλλάξετε το όνομα του ΑΠΕ

Κατά της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΑΠΕ στρέφεται η ΝΔ προειδοποιώντας να μην τολμήσει να αλλάξει όνομα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την αντίθεσή της ΝΔ στο ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η διοίκηση του ΑΠΕ σχεδιάζει να αλλάξει την ονομασία του Πρακτορείου Ειδήσεων, αν δεν το έχει ήδη κάνει», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σημειολογικά και πολιτικά. Γι' αυτό πρόκειται τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ώρες να κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Εξωτερικών. Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΠΕ Μ. Ψύλλος έκανε γνωστό πως  τo Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων προχώρησε στον επανασχεδιασμό του λογότυπού του, προβάλλοντας τη λέξη-κλειδί
«ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ , διατηρώντας όμως, ταυτόχρονα, στο σήμα του και μάλιστα με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες την ονομασία-κληρονομιά του,

Ταυτόχρονα, προσθέτει, διατηρεί ως ηλεκτρονική διεύθυνση το www.amna.gr όπως και το www.ana-mpa.gr
καθώς αποτελούν κατοχυρωμένη ονομασία του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ στο διαδίκτυο.

«Είναι σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής της ιστορικής ονομασίας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αλλά, αντίθετα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, τιμώντας την ιστορία του, επενδύει στο αύριο με μία σειρά νέων, καινοτόμων υπηρεσιών, με τις οποίες στρατηγική μας επιλογή είναι να αναδείξουμε τον εθνικό και διεθνή χαρακτήρα του Πρακτορείου και τη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.