ΚΟΣΜΟΣ

Nτουμπάι: Πτήση drone έκλεισε για πάνω από μία ώρα το αεροδρόμιο

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο, αναγκάσθηκε να κλείσει χθες για περισσότερο από μία ώρα εξαιτίας της πτήσης ενός τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που προκάλεσε αναταραχή στην εναέρια κυκλοφορία.
DJ1 Phantom Quadcopter Drone in flight

«Ο εναέριος χώρος του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι έκλεισε για 69 λεπτά εξαιτίας μίας πτήσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που προκάλεσε μία κάποια αναταραχή. Το αεροδρόμιο ξανάνοιξε στις 12.45, τοπική ώρα (11.45, ώρα Ελλάδος)», αναφέρεται σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των αερολιμενικών αρχών, που διαχειρίζονται τα δύο τοπικά αεροδρόμια.

«Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό επεισόδιο και εμείς φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψη την ασφάλεια των επιβατών και των πελατών μας. Όπως αντιλαμβάνεσθε είμαστε ένα από τα πλέον πολυάσχολα αεροδρόμια του κόσμου και σημειώθηκαν μεγάλες οχλήσεις για χιλιάδες επιβάτες. Υπάρχουν σαφείς περιορισμοί για τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων σε όλα τα αεροδρόμια των Εμιράτων, που υπαγορεύουν ποιος τύπος δραστηριοτήτων είναι παράνομος», τόνισε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας στο Ράδιο Ντουμπάι 103.8.

Κατά συνέπεια, 22 πτήσεις χρειάσθηκε να σταλούν σε άλλο αεροδρόμιο, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις έως και 4 ωρών καταγράφηκαν στην πραγματοποίηση άλλων πτήσεων. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο σε 18 μήνες.

Η πτήση τηλεκατευθυνόμενων, μη επανδρωμένων, αεροσκαφών απαγορεύεται σε μία ζώνη 5 χλμ από τα αεροδρόμια, τα ελικοδρόμια και τις ζώνης προσγείωσης επανδρωμένων αεροσκαφών στα Εμιράτα.
Σε όλον τον κόσμο, η χρήση τέτοιων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, κάθε κατηγορίας, έχει πολλαπλασιασθεί είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.