Neo

Ο Φίλης επιμένει για προσευχή - παρελάσεις

Έστω και… μόνος του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δίνει ακόμη την ιδεολογική μάχη που επί χρόνια υποστήριζε η Αριστερά σε ό,τι αφορά τα θέματα της σχολικής προσευχής, αλλά και των μαθητικών παρελάσεων.

Μάλιστα, χθες, επισκεπτόμενος δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις απόψεις του, απευθυνόμενος στους δασκάλους και στους μαθητές του σχολείου. «Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με προσευχή στο σχολείο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι, γνωστοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου ξεκινά το σχολείο με τις ανακοινώσεις, με μια αναφορά σε μια επέτειο της ημέρας και με άλλα πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας, πάντως, ότι «δεν θέλουμε φετφάδες».

«Εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό», συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τελική απόφαση θα ανήκει στους διδάσκοντες στο κάθε σχολείο και δε θα υποχρεωθούν να κάνουν κάτι μέσω εγκυκλίου. Ο υπουργός Παιδείας είπε τη γνώμη του και σε ό,τι αφορά της μαθητικές παρελάσεις: «Εγώ καταλαβαίνω ότι ο γονιός -κι εγώ γονιός είμαι- μπορεί να θέλει να καμαρώσει το παιδί του σε μια παρέλαση. Βεβαίως. 'Αλλο είναι αυτό». Και πρόσθεσε ότι «μια ωραία εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ή της πόλης, με χορούς παραδοσιακούς, μ' ένα λόγο, μ' ένα θεατρικό σκετς, είναι πιο ωραία από μια παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.