ΚΟΣΜΟΣ

Η καθόλου κολακευτική βιογραφία του

Ο φοβερός και τρομερός Τραμπ γίνεται 70 ετών

Και τι δεν «σούρνει» στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ο βιογράφος του σε βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του στα γερμανικά. Η περιγραφή δεν είναι καθόλου κολακευτική.
trump

Όποιος παρακολουθεί από κοντά την προεκλογική εκστρατεία του Ντόλαντ Τραμπ ίσως να μην μπορεί να φανταστεί αμέσως ότι ως μαθητής σχολείου πετούσε γομολάστιχες ή κομμάτια τούρτας. Και όμως το έκανε. «Ο Τραμπ είναι ένα άνθρωπος με εξαιρετικά συναισθηματική στάση. Αυτό το χαρακτηριστικό με κάνει να φοβάμαι σε περίπτωση που γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ». Οι εκτιμήσεις προέρχονται από τον προσωπικό του βιογράφο, τον Μάικλ ντ΄Αντόντιο.

«Διψούσε για προσοχή»

Σήμερα, που συμπληρώνει τα 70 του, κυκλοφορεί στη Γερμανία η βιογραφία του. Για όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική ή τον ίδιο τον Τραμπ είναι ένα δώρο, όχι όμως και για τον εορτάζοντα. Με την υψηλή τέχνη της αγγλοσαξονική παράδοσης, σε γλώσσα ακριβούς περιγραφής με την αναφορά πηγών, ο Μάικλ ντ΄Αντόντιο περιγράφει την εικόνα ενός απολίτικου, εγωμανούς και υλιστή ανθρώπου. «Η προσωπικότητά του έχει τέτοια στοιχεία ακρότητας, που μόνο και μόνο να τον παρατηρείς ισοδυναμεί με την πλοκή ενός φιλμ», λέει ο ντ΄Αντόνιο, που προϋπήρξε δημοσιογράφος. «Ο Τραμπ έχει την εντύπωση ότι λόγω γενετικής προδιάθεσης ξέρει και μπορεί να κάνει πολλά καλύτερα από πολλούς άλλους».

Στην πραγματικότητα ο Ντόναλντ, γιος ενός νεοϋορκέζου μεγιστάνα του real estate, δεν ήταν καθόλου εύκολος σαν παιδί. Διψούσε για προσοχή, ήταν ασυγκράτητος και ευαίσθητος. Όσα μπόρεσε να συγκεντρώσει ο βιογράφος του από συμμαθητές του, συμφοιτητές του και φίλους του είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο συμπεριφοράς του σήμερα. Ο πατέρας του τον ορμήνευε «να είσαι βασιλιάς», «να είσαι κίλερ». Αργότερα ο Τραμπ έλεγε: «Το σόου λέγεται Τραμπ και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί». Πολύ νωρίς αντιλαμβάνεται ότι το όνομα Τραμπ κάνει τα πάντα ακόμη πιο πολύτιμα. «Ήθελε πάντα να είναι μπροστά» λέει ο Μάικλ ντ΄Αντόντιο. «Όταν αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος, το εννοούσε στα αλήθεια, μου το είπε το 2013 κι εγώ τον πίστεψα».

Δεν θα γίνει ποτέ φαλακρός...

Ο Τραμπ, μη καπνιστής, εχθρός του αλκοόλ, των ναρκωτικών και του διαβάσματος, με την ίσια κορμοστασιά από την στρατιωτική σχολή, έχει ως κινητήρια δύναμη την άκρατη φιλοδοξία. «Είναι τόσο μεγάλη που δεν αφήνει χώρο για άλλα χαρακτηριστικά» υποστηρίζει ο βιογράφος. Στο βιβλίο τον περιγράφει ως εξής: «Στο φθινόπωρο της ζωής του ο Τραμπ παραμένει πιστός στους στόχους του, να πολεμά, να καταναλώνει και να επιβάλλει το όνομά του στον πλανήτη». Ως άνθρωπος δεν έχει διαφορά από το προϊόν, την μάρκα Τραμπ. Ήδη είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στη γη».

Η προσωπικότητά του είναι ανεξάντλητη σε χαρακτηρισμούς. Πάντα να ξεχειλίζει από ενεργητικότητα μέσα σε έναν σκληρό, ανδρικό και αυταρχικό κόσμο, όπου η γυναίκα είναι διακοσμητικό στοιχείο, με στενές σχέσεις με τον τύπο, που τον παρουσιάζει ως τηλεοπτικό αστέρι και μεγιστάνα, ναρκισσιστής, επιφανειακός, με έμφαση μόνο στην εικόνα. Από τις πολύωρες συζητήσεις που είχε μαζί του ο Μίχαελ ντ΄Αντόντιο αποκόμισε όμως κι άλλες εικόνες: ενός φιλικού, χαριτωμένου και σκεπτικού Τραμπ. Ακόμη και για τα φουντωτά μαλλιά του σαν κράνος στο κεφάλι ο βιογράφος του έχει εξήγηση: «Για έναν άνδρα δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη φαλάκρα, θα δείτε ότι ο Τραμπ δεν θα την αποκτήσει ποτέ».

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.