ΚΟΣΜΟΣ

Θα στηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον!

Όσμπορν: Δεν θα είμαι εγώ ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον, αναφερόμενος στην σθεναρή του υποστήριξη της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό έντονη πίεση να αναπληρώσει το κενό το οποίο άφησε ο Κάμερον όταν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα μέχρι τον Οκτώβριο αφότου η Βρετανία αγνόησε τη συμβουλή του και επέλεξε να αποχωρήσει από την 28μελή Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα την περασμένη Πέμπτη.

"Δεν είναι στη φύση μου να αφήνω πράγματα μισοτελειωμένα, και πολέμησα για το δημοψήφισμα με ό,τι είχα και δεν είχα. Πίστεψα στην υπόθεση αυτή και πολέμησα σκληρά γι' αυτήν", είπε ο Όσμπορν σε άρθρο του στην εφημερίδα Times. "Οπότε, είναι ξεκάθαρο πως παρότι δέχομαι πλήρως το αποτέλεσμα, δεν είμαι ο άνθρωπος ο οποίος θα προσφέρει την ενότητα που χρειάζεται το κόμμα μου αυτή τη στιγμή", εξήγησε.

Πριν ξεκινήσει η καμπάνια για το δημοψήφισμα, ο Όσμπορν θεωρούνταν ευρέως ως υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού κάποτε στο μέλλον, υποστηριζόμενος από έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ χωρών με ανεπτυγμένες οικονομίες τα τελευταία χρόνια.

Χθες ο Όσμπορν δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ μάλλον θα οδηγήσει σε περισσότερη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές αλλά πρόσθεσε ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Σύμφωνα με τους Times, οι οποίοι δεν αποκάλυψαν τις πηγές τους, ο Όσμπορν σκέφτεται να υποστηρίξει τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και ηγέτη του κινήματος Brexit Μπόρις Τζόνσον - ο οποίος θεωρείται ότι ηγείται των υποψηφίων για την πρωθυπουργιά - με αντάλλαγμα το υπουργείο εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.