ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Οταν το τσίρκο.... θεραπεύει

Ισορροπούν σε λεπτά σχοινιά, παίζουν με τη φωτιά, αιωρούνται σε πολύχρωμα πανιά, πετούν με επιδεξιότητα πολύχρωμες μπάλες και εντυπωσιάζουν παιδιά και μεγάλους!
τσίρκο1

Πρόκειται για την ομάδα του κοινωνικού τσίρκου των "Παιδιών Εν Δράσει" και της "ΚΙΡΚΟ" που παρουσιάζει, εθελοντικά, παραστάσεις σε ομάδες ατόμων από τις φυλακές, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

"Ολο το χειμώνα, μία φορά την εβδομάδα, πηγαίναμε στο Ψυχιατρείο και δίναμε παραστάσεις, ψυχαγωγικού χαρακτήρα αλλά και κινητοποίησης. Για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κατατονία, το να σηκωθούν και να προσπαθήσουν να πιάσουν ένα μπαλάκι ή να δοκιμάσουν να ισορροπήσουν ένα πιάτο, είναι πολύ σημαντικό" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαριάνθη Μότα από τα "Παιδιά Εν Δράσει" και την "ΚΙΡΚΟ". Οπως προσθέτει άλλωστε, το τσίρκο αποτελεί εργαλείο μη τυπικής μάθησης και χρησιμοποιείται για κοινωνική εργασία με παιδιά, νέους και ευπαθείς ομάδες.

Δείγμα της δουλειάς της έδωσε η ομάδα του τσίρκου πριν από λίγες ημέρες, σε παράσταση στον πολυχώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού "WE" όπου και στεγάζεται. Ζογκλέρ, ισορροπιστές, ακροβάτες, κλόουν και καλλιτέχνες θεάτρου δρόμου, μύησαν, με ελεύθερη είσοδο, το κοινό, στα μυστικά του τσίρκου που αποτελεί φιλοσοφία και στάση ζωής.

"Παράλληλα,κάθε χρόνο  διοργανώνουμε εργαστήρια σχετικά με την τέχνη του τσίρκο που απευθύνονται σε άτομα από 3 έως 103 χρόνων γιατί η συγκεκριμένη τέχνη είναι ανοιχτή σε όλους" καταλήγει η κ.Μότα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.