ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριάντα έδρες για τον νικητή

Π.Κουρουμπλής: Απλή αναλογική αλλά με bonus για το πρώτο κόμμα

Yπέρ της απλής αναλογικής, αλλά με δυνατότητα bonus στο πρώτο κόμμα ή σε συμμαχία κομμάτων που θα συγκεντρώσει ποσοστό από ένα συγκεκριμένο όριο και πάνω τάχθηκε, εκ νέου, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
kouroublis

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Κουρουμπλής προσδιόρισε το bonus στο 10% του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή περί τις 30 έδρες, ενώ για το ποσοστό που θα πρέπει να συγκεντρώνει η συμμαχία κομμάτων για να λάβει το bonus είπε ότι προτείνει να κινείται γύρω στο 40%, αλλά σημείωσε για το όριο του ποσοστού πως το αναφέρει «υποθετικά και χωρίς εμμονή».

«Eάν κάτι τέτοιο προκύψει, φαίνεται ότι ο ελληνικός λαός θέλει να δώσει σε αυτό το κόμμα, ή σε αυτόν τον σχηματισμόν τη διακυβέρνηση της χώρας», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τόνισε, δε, ότι προσωπικά διαφωνεί σε σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, ενώ δήλωσε αντίθετος με την κατάργηση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε θετικός στην κατάτμηση των περιφερειών και την καθιέρωση δικαιώματος ψήφου στα 17 έτη. Όπως υπογράμμισε, «πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε ένα νέο παιδί 17 ετών, που σήμερα έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα πληροφόρησης και ωριμότητας, να έχει λόγο» και υποστήριξε ότι έχει την πληροφορία πως με την ψήφο στα 17 συμφωνεί και η ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι πρόκειται για προσωπικές θέσεις και πως θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις λάβουν τα κεντρικά όργανα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.