ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ

Π.Λαφαζάνης: «Οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές»

Την ανάγκη να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για τη στήριξη και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, τόνισε σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει «μια εγκληματική μνημονιακή πολιτική υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ» που «πληρώνεται βαρύτατα από την κοινωνία και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».
Lafazanis-456x300

Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο επικεφαλής της ΛΑΕ μετά την επίσκεψή του στο ΕΚΑΒ, όπου συνομίλησε με το προεδρείο του Σωματείου και με τους εργαζόμενους και έκανε περιοδεία σε όλους τους χώρους εργασίας στην κεντρική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Καταγγέλλω την κυβέρνηση για το γεγονός ότι συνεχίζει μια εγκληματική μνημονιακή πολιτική υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ, μεγάλης έλλειψης και εγκατάλειψης του στόλου των ασθενοφόρων του και μεγάλων κενών σε θέσεις προσωπικού. Αυτή η εγκληματική πολιτική πληρώνεται βαρύτατα από την κοινωνία και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Αυτήν την ώρα χρειάζονται άμεσα και δραστικά μέτρα για τη στήριξη και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ σε όλους τους παραπάνω τομείς».

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της ΛΑΕ, είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ενημερώθηκε και για τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, όπως ο παλαιός στόλος ασθενοφόρων, η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση που δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού καθώς και τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν τα πληρώματα ασθενοφόρων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει: Εξέφρασε «την αλληλεγγύη του στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και δεσμεύτηκε ότι η ΛΑΕ θα αναδείξει τα προβλήματα του προς κάθε κατεύθυνση, θα στηρίξει το ΕΚΑΒ με σθένος ώστε να διατηρήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του, για να συνεχίσει να είναι ο πυλώνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών και σε βάρος της δωρεάν δημόσιας υγείας και των πολιτών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.