ΚΟΣΜΟΣ

Περιλαμβάνει και Ελληνες

Παγκόσμια λίστα θανάτου από τον ISIS

Χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, με το όνομα United Cyber Caliphate, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο λίστα με ονόματα 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, δίνοντας διευθύνσεις και email καλώντας τους υποστηρικτές του ISIS να τους δολοφονήσουν.
new-isis-kill-list-targeting-over-8000-people-released-by-united-cyber-caliphate

Το United Cyber Caliphate (UCC) καλεί όσους είναι υπέρ του ISIS να εντοπίσουν αυτούς τους στόχους και να τους δολοφονήσουν για να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους ενώ για πρώτη φορά μέσα σε αυτή την λίστα αναφέρονται και Έλληνες.

"Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος" γράφουν σε σχετική προπαγανδιστική εικόνα ενώ κάνουν λόγο για τον "διαδικτυακό στρατό του χαλιφάτου" δείχνοντας έναν μασκοφόρος μαχητή σε ένα πεδίο μάχης.

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και ανακαλύφθηκε από την ομάδα Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων στον παγκόσμιο ιστό. Τα περισσότερα ονόματα είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Αναλυτικά:

ΗΠΑ - 7,848

Καναδάς - 312

Αυστραλία - 69

Βρετανία - 39

Στην λίστα περιέχονται και πολίτες από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάϊκα, τη Νεα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και την Σουηδία.

Η Vocativ δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για όσους περιέχονται στην λίστα και δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει παραδοθεί στις αρχές.

Το United Cyber Caliphate των οπαδών του ISIS αναρτά επίσης βίντεο με συνταγές για την κατασκευή εκρηκτικών, στα αραβικά, όπως το παρακάτω:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.