ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνον την κατάτμηση μεγάλων περιφερειών θα αποδεχθεί

Πάγος Νέας Δημοκρατίας στον εκλογικό νόμο

Αποφασισμένος να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου εμφανίζεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο πληροφορίες τον φέρουν έτοιμο να βάλει πάγο στα κυβερνητικά σχέδια.
mitsotakis

Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για μετωπική επίθεση καθώς όπως θεωρούν η ανακίνηση, τώρα, ζητήματος εκλογικού νόμου:

  • αφενός συνιστά κίνηση αντιπερισπασμού των πολιτών και άλλοθι για όσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ακόμη αριστεροί
  • αφετέρου, δε, ειδικά εφόσον υιοθετηθεί ένα πολύ πιο αναλογικό σύστημα, η Ελλάδα θα κινδυνεύει να περιπέσει σε καθεστώς ακυβερνησίας καθώς για τη συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτούνται τρία ή και τέσσερα κόμματα.

 

Στη Συγγρού θεωρούν ότι η τακτική του κ. Τσίπρα υπακούει αποκλειστικά στις πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες της κυβέρνησής του, που δοκιμάζεται από την πολιτική που ακολουθεί, και, υπό την έννοια αυτή, ουδεμία διάθεση συμφωνίας έχουν.

Η Ν.Δ, μόνη της, δεν μπορεί να αποτρέψει την ψήφιση του νόμου με 200 βουλευτές ώστε να ισχύσει από την επόμενη αμέσως εκλογή. Ωστόσο με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ και τις αντιρρήσεις του Ποταμιού, το θέμα μοιάζει να λύνεται. Καλού κακού πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε, μέσω του Σκάι, να σημειώσει προς «όσους το σκέφτονται» ότι για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος «θα πρέπει να συμμαχήσουν με την Χρυσή Αυγή».

Μοναδικό πεδίο σύγκλησης μπορεί να αποτελέσει το ζήτημα της κατάτμησης μεγάλων περιφερειών, όπως η Β' Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής, όχι όμως και μία ριζική αλλαγή πχ με πολλές μονοεδρικές περιφέρειες. Και σε αυτό το πεδίο, πάντως, υπάρχει αρκετός προβληματισμός. Όχι απευθείας από την ηγεσία αλλά από πολλά στελέχη στο περιβάλλον καθώς ενδεχόμενη επαναχάραξη των εκλογικών ορίων στο χάρτη πχ της Β' Αθήνας θα αναγκάσει μία σειρά πρωτοκλασάτα στελέχη σε επιλογή περιφέρειας και, προφανώς, επαναχάραξη της εκλογικής τους στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.