• Μία ανάσα πριν τη συμφωνία η κυβέρνηση

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παγωτό φράουλα

pagoto-fraoula

Υλικά
1/2 κιλό φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
2 κ. γλυκού ​​χυμό λεμονιού
240 γρ. ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, 60 γρ ζάχαρη και τις φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 3 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη.
Κάνουμε το ίδιο με το γάλα και την βανίλια και στην συνέχεια προσθέτουμε το αρχικό μείγμα με τις φράουλες.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να δέσει.
Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στην μηχανή παγωτού και σε 2-3 ώρες έχουμε εξαίσιο σπιτικό παγωτό φράουλα!

Πηγή : www.sidages.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.