ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση της ΛΑΕ για τον «Μαρινόπουλο»

Παν. Λαφαζάνης: Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θησαυρίζουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο

«Στην Ελλάδα οι μεγαλοεπιχειρηματίες θησαυρίζουν, οι επιχειρήσεις τους πτωχεύουν και οι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΛΑΕ έξω από το κατάστημα της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Ομόνοια, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της αλυσίδας.
lafazanisp

«Το κανόνι της Μαρινόπουλος είναι ένα μέγα σκάνδαλο των ιδιοκτητών της, της Carefour, των τραπεζών και των κυβερνήσεων. Αυτό το σκάνδαλο δεν είναι δυνατόν να το πληρώσουν οι μικροπρομηθευτές και οι εργαζόμενοι», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε:

«Η Μαρινόπουλος δεν πρέπει να κλείσει. Ούτε μία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο όλοι οι μικροπρομηθευτές της Μαρινόπουλος. Αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει άμεσα όλα τα παραπάνω με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση. Πρέπει να αλλάξει αμέσως ο κατάπτυστος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζών και σε βάρος των εργαζομένων».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα μέλη και στελέχη της ΛΑΕ που πραγματοποίησαν αγωνιστική εκδήλωση- περικύκλωση του καταστήματος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Ομόνοια, μοίρασαν σχετική ανακοίνωση στους εργαζόμενους, στους πελάτες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και κυρίως σε εκατοντάδες πολίτες που πέρασαν από το χώρο, υποδέχτηκαν θετικά αυτή τη πρωτοβουλία και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τις θέσεις και προτάσεις της ΛΑ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής συνθήματα: «Όχι στο κλείσιμο, ούτε μια απόλυση στη Μαρινόπουλος», που αναφέρονταν και στο κεντρικό πανό της ΛΑΕ. και επίσης: «Εργάτη τα δικαιώματα σου να μην τα παραδόσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις», «ΟΧΙ στα ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ», «Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά, καμιά θυσία για τα αφεντικά», «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, δεν κάνουμε θυσίες για τ' αφεντικά», «Καμιά θυσία για τις αγορές, την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές», «Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, μέσα στο ευρώ δεν μπορείς να ζήσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.