ΚΟΣΜΟΣ

Για μικρότερη ανάπτυξη έκανε λόγο ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Παντοάν: Δεν μπορεί να αποκλειστεί μετά το Brexit, η οικονομική εικόνα μας να επιδεινωθεί

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ μπορεί να οδηγήσει την ιταλική οικονομία σε χαμηλότερη ανάπτυξη απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, με αρνητική επίδραση στα δημόσια οικονομικά.
pantoan

Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει καταγράψει χαμηλή ανάπτυξη αφότου βγήκε από την τριετή ύφεση στις αρχές του 2015.

"Πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι: δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετά το Brexit, για λόγους πέραν του ελέγχου μας, η οικονομική εικόνα να επιδεινωθεί και θα έχουμε μικρότερη ανάπτυξη", δήλωσε ο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

"Αυτό θα πλήξει τα δημόσια οικονομικά. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά είναι πιθανό".

Η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι για ανάπτυξη 1,2% φέτος. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, γύρω το 133% του ΑΕΠ, είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη έπειτα απ' αυτό της Ελλάδας.

Η Unicredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ανακοίνωσε ότι μετά το βρετανικό δημοψήφισμα μειώνει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ιταλίας το 2017 σε 0,2% έως 0,7%, από 1,2% που ήταν προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.