ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Euranet plus

Παπαδημούλης: Για πρώτη φορά φως στο τούνελ

«Η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, δρομολογεί επιτέλους επίσημα την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
papadimoulis

Σε τηλεοπτική συζήτηση στο ειδησεογραφικό δίκτυο Euranet Plus έλαβε μέρος ο Δημ. Παπαδημούλης, με τον Ευρωβουλευτή Kr. Karins, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) αναφορικά με την αποτίμηση του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν o οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους που αποφασίστηκε στο Eurogroup.

«Ήταν μια καλή ημέρα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαδημούλης. «Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και τώρα είναι η ώρα και για τους πιστωτές να βοηθήσουν την Ελλάδα με την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να γίνει μια χώρα που θα μπορεί να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».

Ο Δημ. Παπαδημούλης σημείωσε επίσης ότι «η απόφαση του Eurogroup συνιστά ένα πλαίσιο για μια συγκεκριμένη ελάφρυνση του χρέους. Δεν αναβάλει τα πάντα για την περίοδο 2018 και μετά, καθώς περιλαμβάνει την άμεση λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM, για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

«Τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά φως στο τέλος του τούνελ μετά από έξι χρόνια σκληρής ύφεσης και λιτότητας», υπογράμμισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν ειναι μόνον τα ελλειμματα και το χρέος της Ελλάδος , Βλαξ !
  Ειναι το έλλειμμα της αξιοπιστίας της στον ελεύθερο και Δημοκρατικό υπόλοιπο κόσμο!
  Ειναι οι πράξεις της κυβερνησης σαν αυτή της κατάργησης του νόμου περι συμμετοχής πολιτικών προσώπων και λειτουργών του κράτους μας σε εξωχώριες εταιρείες που φοροδιαφεύγουν.
  Ασε πιά το αρθρο 86 του Συντάγματος μας…..

 2. Η ΖΗΜΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Όλοι γνωρίζουμε σήμερα όλη την αλήθεια. Αποτελεί εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης μας, η προσπάθεια των εκπροσώπων της ανικανότητας και της διαπλοκής, να επιχειρούν και ΣΗΜΕΡΑ, παραπληροφόρηση, ασέβεια και συνέχιση της νοσηρής και αλησμόνητης εποχής.
  Σήμερα, μέσω των πιο επισήμων(και όχι φιλικά διακείμενων) προσώπων, γίνεται ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΟ το γεγονός, ότι η προδοσία Σαμαρά Βενιζέλου με την συμπαράταξη Τσίπρα και λοιπών ..ηλιθίων, απετέλεσε το πιο ανθελληνικό και ανέντιμο τορπιλισμό, μιας επιτυχημένης πορείας, που θα μας είχε οδηγήσει στο δρόμο που θα ΕΠΡΕΠΕ, να έχουν χαράξει και εφαρμόσει, αρκετά χρόνια ΠΡΙΝ! οι πρωταθλητές της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της ανικανότητας κυριολεκτικά .

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  http://www.primeminister.gov.gr/2012/10/09/9780
  Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
  Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
  (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.

  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011,
  ==================================================================
  το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
  Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.
  Η Γερμανία θέλει να είναι ένας καλός εταίρος και ένας πραγματικός φίλος.
  ΣΧΟΛΙΟ Ν. Βράχου: Η κα Μέργκελ γνώριζε στις 10/10/2012 όλα τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Γιώργου Παπανδρέου.
  Το ερώτημα είναι: ‘’ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ’’ αφού είχε τόσες και τέτοιες επιτυχίες και το τέλος του 2012 θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.