ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής»

Παππάς: Ιστορικό χρέος της Αριστεράς να γκρεμίσει τα κακέκτυπα του παρελθόντος

«Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η συμφωνία έκλεισε και ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Η Αυγή", επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη "δεν έβγαινε", και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για «να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού».
pappas

Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθυμίζει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΟΧΙ για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία».

Με το ΟΧΙ του λαού, συμπληρώνει, κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει, και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο, και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη 3ετία και έμειναν ανοιχτό αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει θετική αφενός τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι «με το μέρος της Ελλάδας», αφετέρου τη σημερινή έκβαση, καθώς μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο «εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός προϊδεάζει ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη», κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Παππάς, εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε μέσα «από ειλικρινή διάλογο να πάμε σε ένα σύστημα που θα προσεγγίζει την απλή αναλογική».

Για την συνταγματική αναθεώρηση υπογραμμίζει ότι πρέπει να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση με τόλμη. «Έχουμε ιστορικό χρέος να κάνουμε πολύ μεγάλες τομές», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να γράψει η ιστορία ότι πέρασε η Αριστερά από τη διακυβέρνηση και αναπαρήγαγε τα κακέκτυπα του παρελθόντος».

Τέλος ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες και εάν προέκυψε προβληματισμός για την υλοποίηση τής απόφασης, ο υπουργός απέκλεισε κάθετα το δεύτερο σκέλος, και ανέφερε ότι υπήρξε διαρκής μέριμνα επί των διαδικασιών προς τον διαγωνισμό.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης ΞΕ-ΤΣΙΠΡΩΤΟΣ ! και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.

  Σε ποιο πολιτικό ‘’καφενέ’’ έμαθε τόσες απάτες και λέει τόσες ΨΕΥΤΙΕΣ?

  Μετά την πολιτική και ανθελληνική ΑΠΑΤΗ του Καραμανλή και τη χρεοκοπία της οικονομίας, ένας άλλος ‘’απρόσμενος’’ και χωρίς ..φώτα πολιτικάντη,ς ξεπήδησε από το μόνιμο σκοτάδι της αριστερής δεξαμενής του ‘’πεσμένου και ιδεολογικά τείχους’’ της ντροπής και της απανθρωπιάς.

  *Ο μικρός και άεργος Αλέξης, ο σύγχρονος ‘’Λορδος Βύρων’’ της ψεύτικης φιλλελληνικής … ψυχής και αγγλικής σκoπιμοτητας, ο ψυχογιός της Χούντας και της διαπλοκής ξεπήδησε μέσα από τον ‘’ χουντικό και συμβιβασμένο πατρικό πλουτισμό’’ να ..σώσει τον εαυτόν του από την μοναξιά και τους έλληνες από την καπιταλιστική δυστυχία.

  *Πήγε και στην Αμερική ο Αλέξης και θα γελάνε όλοι οι παρευρισκόμενοι, τόσο για την αγραμματοσύνη του, την πολιτική του ‘’ένδεια’’, όσο και την αποτυχημένη προστυχιά του να ‘’παρουσιάσει’’ την Ελλάδα και τους έλληνες, σαν τον..παράδεισο για επενδύσεις ΓΙΑ ..ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
  Νόμισε ο ‘’βλαχοδήμαρχος’’ ότι ότι συμβαίνει στου..’’χουριό μας’’ δεν το μαθαίνουν οι ξένοι.

  Έτσι απέφυγε και απέκρυψε να τους πεί ότι:
  ===================================
  *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο τον Πάκη, Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς,
  *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων,.
  * *Όπως απεδείχθη, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ‘’συνδιαλέγονται’’ από κοινού για το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ‘’αριστεράς’’ ενθυμούμενοι ο καθένας χωριστά τα όσα υποσχόταν και ‘’έταζε’’ ο Αλέξης στον λαό μέχρι να τον εξαπατήσει και να του κλέψει την ψήφο.
  *Ενας κοινός πολιτικός ψεύτης και συκοφάντης είναι ο Αλέξης , όπως είναι και συνεργάτης του ακροδεξιός καΜένος εντελώς.
  Ένας μικρός κοινός πολιτικός απατεώνας, αγράμματος , αστοιχείωτος, αντιδημοκράτης, γνήσιο ‘’μαμόθρεφτο’’ της χουντοκληροκληρονομιάς των προσκυνημένων παπαδοεγκάθετων του Παπαδόποουλου και των..’’ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΑΤΩΝ’’ Αλαβάνων, ‘’αριστερών και αυτών’’ όπως μας έλεγαν.
  *Απέδειξαν , επί ΟΚΤΩ μήνες την αυθύπαρκτη ανικανότητά τους , την σπατάλη τους και την επικίνδυνη ‘’επένδυση’’ να παραμείνουν στην εξουσία σαν άλλοι ..Καλλιγούλες.
  *Αλήθεια, υπάρχει κανείς που έχει εμπιστοσύνη στους ‘’αντιμνημονιακούς’’ συναδέλφους – ομοϊδεάτες του Αντώνη?
  *Η κατάντια των τραπεζών είναι ΔΕΙΓΜΑ γραφής του ειδικού βάρους των ακροδεξιο-αριστερών.
  *Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ιταλικό περιοδικό «Panorama», το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή».
  *Σχολιάζοντας, δε, τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού επί οκτώ μήνες και την εξαπάτηση και παραπληροφόρηση του λαού , υπογραμμίζει πως «ο εμπρηστής Τσίπρας έμεινε μόνο στα λόγια. Σε δύο μήνες είχε υποσχεθεί τόσα πολλά, κράτησε λίγα και πήρε ακόμη λιγότερα. Αλίμονο στο λαό της Ελλάδας που ψήφισε τέτοιους ‘’αριστερούς’’ συγκυβερνήτες με τους ακροδεξιούς».
  Σήμερα , προκαλεί ΠΑΛΙ ! υποσχόμενος ..αξιοπρέπεια και επενδύσεις χωρίς ..μνημόνια..τρόϊκες και Κωλ@@@δάχτυλο.
  Μιλάει για ψήφος εμπιστοσύνης του 17% των Έλλήνων όσων ‘’εκλεισαν’’ τα μάτια και όσων του άνοιξαν τις παλάμες.
  Είναι άραγε τόσο ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΣ και ‘’αριστερός’’ που παίζει με τον πόνο εκατομμυρίων ανέργων και ημιθανών συνταξιούχων και μιλά για δικαίωση του ‘’έντιμου’’ ..αγώνα που έδωσε, αφού ο ίδιος τουλάχιστον , ΟΥΤΕ κατάλαβε που ήταν ! ΟΥΤΕ και ήξερε τι του έλεγαν.
  ‘Ενας ανόητος ‘’θεατρίνος’’ μάζεψε δίπλα του μέχρι και τους καΜένους εντελώς …Χαϊκάληδες και συγγενείς ‘’καΜένους’’ φασίστες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.