ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ...

Από χθες βρίσκομαι στην Κέρκυρα οπότε δεν θα μπορέσω, αύριο, να σας πω για τη συγκέντρωση του "παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα. Όχι πως θα πήγαινα αν ήμουν Αθήνα, αλλά όλο και κάτι θα μάθαινα από πρώτο χέρι. Κάποιοι που θα πάνε θα μου έλεγαν εντυπώσεις. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα είναι τόσο μεγάλη ώστε η κυβέρνηση να σκεφτεί το ενδεχόμενο της παραίτησης. Θα σας έλεγα μάλιστα πως αν δεν την είχε"προμοτάρει", με τις άστοχες και ακατανόητες δηλώσεις του, ο Φίλης σήμερα στην πλατεία Συντάγματος θα ήταν οι φίλοι του Χειμωνά, του Μουρούτη και της Αλ Σάλεχ. Θα γέλαγαν και τα τσιμέντα.

Τώρα δεν μπορώ να ξέρω πόσοι πολλοί έχουν θυμώσει από τις ανόητες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (τον Φίλη συναγωνίζονται σε ευήθεια ο Κυρίτσης, η Γεροβασίλη κ.α.) και θέλουν, δια της συμμετοχής τους στην εκδήλωση, να δείξουν πως τουλάχιστον δεν τρώνε κουτόχορτο. Σίγουρα όμως θα είναι πολλοί περισσότεροι απ' όσους ήλπιζαν, στην αρχή, οι διοργανωτές της. Δεν είναι τυχαίο πως το το αίτημα ("παρά + αιτούμαι") φαίνεται πως αρχίζει να έχει ανταπόκριση. Όχι όμως σε μένα. Εγώ, το "παραιτούμαι", πρέπει να ομολογήσω πως δεν το άντεχα ούτε ως γραμματική κατάσταση, όχι ως προτροπή στην οποίαν πρέπει να συμμορφωθώ. Και νομίζω το ίδιο αισθάνονται και οι του ΣΥΡΙΖΑ. Τους είναι αδιανόητο ακόμη και να σκεφτούν πως θα εγκαταλείψουν, και μάλιστα, εκουσίως τη διακυβέρνηση της χώρας και τα ωφελήματα που τη συνοδεύουν.

Αλλά ακόμη κι αν παραιτούνταν, ποιός θα αναλάμβανε τη διακυβέρνηση; Ο Μητσοτάκης; Είναι έτοιμος; Μια οικουμενική; Αστεία πράγματα. Κάποιος τεχνοκράτης; Δύο φορές αστειότητες. Ας αφήσουν λοιπόν τα "παραιτηθείτε" και ας φωνάξουν ...ανασκουμπωθείτε, σηκώσετε τα μανίκια και δουλέψτε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πράξη αυτά που συμφωνήσατε. Αυτό όντως θα ήταν ένα καλό σύνθημα και μακάρι να το πουν και οι νεοαγανακτισμένοι της 15ης Ιουνίου.

Βεβαίως, ποτέ μην λες ποτέ, επειδή κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Πάντως ακόμη κι αν κάποιος μου έλεγε πως το μότο της εκδήλωσης είναι απλώς το παραιτηθείτε" και έπαιρνε όρκους βαρείς κι ασήκωτους ότι όντως κανένα κόμμα δεν την "σπρώχνει", ούτε και τότε θα πήγαινα. Και ο λόγος είναι πως το μόνο "παραιτούμαι" που δέχομαι, είναι αυτό της Δήμητρας Γαλάνη...

Παραιτούμαι, δεν αντέχω άλλο/ για τα πάντα να σε συγχωρώ/ και μπορώ με δράκους να τα βάλω/όμως με το ψέμα δεν μπορώ

Και να το παλέψω τι θ' αλλάξει/ άλλη μια φορά θα πληγωθώ/ κράτα τη ζωή που σου 'χω φτιάξει/ κι άσε με να φύγω να σωθώ
Παραιτούμαι, απ' τη ζωή σου παραιτούμαι/ απ' όσα ζήσαμε και ζούμε παραιτούμαι/ χωρίς απαίτηση για ό,τι δικαιούμαι
Παραιτούμαι, απ' τη ζωή σου παραιτούμαι/ απ' την ελπίδα να τα βρούμε/ παραιτούμαι/ και τίποτα άλλο πια δεν έχουμε να πούμε/ Παραιτούμαι
Για ποια σχέση θες να προσπαθήσω/ τσάμπα και χωρίς προοπτική/ με τι όπλα πια να πολεμήσω/ όταν η αγάπη δεν αρκεί
Παραιτούμαι, απ' τη ζωή σου παραιτούμαι/ απ' όσα ζήσαμε και ζούμε παραιτούμαι/ χωρίς απαίτηση για ό,τι δικαιούμαι
Παραιτούμαι, απ' τη ζωή σου παραιτούμαι/ απ' την ελπίδα να τα βρούμε/ παραιτούμαι/ και τίποτα άλλο πια δεν έχουμε να πούμε/ Παραιτούμαι

Αν το σκεφτείτε καλά το άσμα, θα δείτε πως ταιριάζει γάντι στην κατάστασή μας. Θα έλεγα μάλιστα πως αν οι νεοαγανακτισμένοι είναι έξυπνοι και έχουν φαντασία θα το παίζουν συνεχώς στην πλατεία Συντάγματος. Θα είναι χίλιες φορές καλύτερο από τους δεκάρικους που θα εκφωνηθούν...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 13:37 15/06/2016

  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΕλληναράδες για ΝΕΟ ΑΙΜΑ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
  ΘΑΥΜΑΣΤΕ με ποιο ντενεκέ πασχίζουν να κάνουν … ιδεολογική κολεγιά οι ΦωφοΣημίτοΤούρκογλου !

  ΑΠΟ ΒΗΜΑ ,
  «Ο Στ. Θεοδωράκης (του Ποταμιού) αφού είδε και απόειδε ο άνθρωπος ότι οι προτάσεις του για συνεργασία και για την Κεντροαριστερά δεν εισακούονται (ή μάλλον δεν τυγχάνουν της πρέπουσας προσοχής) τι κάνει νομίζετε για να τον προσέξουν; Οχι, δεν τον φτάνει μόνο το ποδόσφαιρο που παίζει με την Εθνική Αστέγων, αλλά θέλει κάτι πιο εντυπωσιακό. Να ασχοληθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου μαζί του. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε… μονομαχία. Σε όποιο άθλημα οι ίδιοι επιλέξουν: «Τους καλώ ευθέως σε μονομαχία. Σε τι θέλουν; Στην ξιφασκία; Στην… ελληνορωμαϊκή πάλη; Στο ακόντιο; Σε όποιο αγώνισμα θέλουν. Θα τους νικήσω μέσα σε δευτερόλεπτα, θα τους βάλω κάτω γιατί είμαι ο πιο fit πολιτικός αρχηγός της χώρας». Και δήλωσε ότι μπορεί να παίξει και στα 90 λεπτά ποδόσφαιρο χωρίς αλλαγή (φτάνει να του δίνουν καλές μπαλιές τα… κορίτσια που έβαλε αναγκαστικά στην ομάδα).»

  • S. Porky 23:01 16/06/2016

   Freeman, Πού Πάς; Γιατί τόβαλες στα πόδια χεσμένος κι άλλαξες θέμα;
   Νά που στό λέει καί τ” αφεντικό ότι δέν έχετε εναλλακτική σας λείπει το πιςτικόξέρει πρόσωπο γιά τήν ώρα. Ο μεγάλος ηγέτης γι” αυτό και δέν μπορείτε, παραιτηθείτε απ” τό παραιτηθείτε, καί πιάστε δουλειά αν θέλετε να ζήσετε.
   Ο Τσίπρας καί αυτή η Κυβέρνηση σας βάλανε τρικλοποδιά, σας έσπασε τά μούτρα έσπασε τά μούτρα αυτού πού λέμε «κατεστημένο». Και θά περάσει καιρός γιά νά συνέλθετε. Εγώ δέν είμαι μέ τόν Τσίπρα αλλά για τό ότι κατάφερε και σάς κατεβασε τά σόβρακα τού βγάζω τό καπέλο .
   40 χρόνια καιρό είχατε καί θέλετε να κρίνετε τόν Τσίπρα από τόν πρώτο; Άι καί φρου σας ηλίθιοι.
   Όλοι πρέπει νά του φυλάτε τόν κόλο καί ας αθέτησε καί ας πρόδοσε άν θές τά πιστεύω του και δέν έκανε τά όσα υποσχέθηκε. Ουδεμία σημασία εσείς θα τά κάνατε χειρότερα.
   Ή αμφιβάλλεις , δέν συμφωνεί το αγόρι μου αυτός θατάκανε πρίμα. Ε ρε μαλακία που έπεσε στόν κόσμο.
   Θά μού πείς αφού έγινε καί αυτός κατεστημένο, ΟΧΙ αυτός δέν έγινε ακόμη γιατί φοβάται τήν οργή τού Λαού.

   • Ε.Στ. 10:59 17/06/2016

    Μπράβο, ρε φίλε, σε ζηλεύω. Πώς κατορθώνεις και τρως τα χαστουκάκια το ένα μετά το άλλο, την μια διάψευση μετά την άλλη, την κοροϊδία μέσα στα μούτρα και λες κι ευχαριστώ, μπράβο σου. Κι εσύ κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια κι ο Τσίπρας βγαίνει μάγκας. Δεν ξέρω τι παίρνεις αλλά μην αλλάξεις ούτε συνταγή ούτε γιατρό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.