BREXIT

Απαιτεί θέση στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Περισσότερη αυτονομία ζήτησε ο δήμαρχος του Λονδίνου!

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν αξίωσε σήμερα η βρετανική πρωτεύουσα να έχει «μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτώντας επίσης να διαθέτει περισσότερη αυτονομία απέναντι στην κυβέρνηση.

Ενώ το 51,9% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 59,9% των Λονδρέζων τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ένωση.

Το Λονδίνο θα πρέπει να έχει «μια πλήρη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο Καν, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας που εκφώνησε σε ένα οικονομικό συνέδριο και το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. «Η παραμονή στην ενιαία αγορά θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις μας με την ΕΕ», πρόσθεσε.

«Δεν αντιμετωπίζω στα σοβαρά το θέμα της ανεξαρτησίας του Λονδίνου. Δεν σχεδιάζω να ορθώσω συνοριακά φυλάκια στον αυτοκινητόδρομο Μ25», είπε απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για την «ανεξαρτητοποίηση» της πρωτεύουσας. «Όμως, εξ ονόματος όλων των Λονδρέζων, απαιτώ περισσότερη αυτονομία για την πρωτεύουσα από τώρα» προκειμένου να προστατευτεί η οικονομία της πόλης, συνέχισε.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, την Παρασκευή, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μια έκκληση που ζητά από τον Σαντίκ Καν να ανακηρύξει ανεξάρτητο το Λονδίνο (ώστε να επανενταχθεί στην ΕΕ). Το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει 175.000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.