ΚΟΣΜΟΣ

Σε επαρχιακό δικαστήριο

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνεται και ο ανώτερος δικαστής Ακράμ Νετζάτ, επικεφαλής του τοπικού δικαστηρίου.
“Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για πέντε πολίτες νεκρούς και 19 τραυματίες, από την επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί, στο κτίριο των γραφείων του επαρχιακού δικαστηρίου, στη Λογκάρ,” δήλωσε ο Νίσαρ Αχμάντ Αμπντουλραχιμζάι, υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας.

“Η επίθεση έγινε στη διάρκεια επίσημης τελετής, καθώς ο Νετζάτ είχε πρόσφατα διοριστεί ως πρόεδρος του επαρχιακού δικαστηρίου, αλλά σκοτώθηκε στην επίθεση,” συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι δύο βομιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ τουλάχιστον μία έκρηξη έγινε στο εσωτερικό της αυλής του δικαστικού κτιρίου.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο ένοπλοι είναι νεκροί μετά την επίθεση που έκαναν σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο, στην επαρχία Λογκάρ, στα ανατολικά του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται τοπικές πηγές.

Η επίθεση έγινε στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Πουλ-ι-Αλάμ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κινητοποιήθηκαν κι εντόπισαν τους δύο ενόπλους, που σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών, που ακολούθησε.

“Η καταδίωξη συνεχίζεται ακόμη, ενώ δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, υπάρχει φόβος για απώλειες,” δήλωσε πηγή ασφάλειας.

Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το δικαστήριο για λόγους ασφαλείας.
Δεν έχει υπάρξει -μέχρι στιγμής-ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ επιθέσεις τέτοιου τύπου πραγματοποιούν συνήθως, οι Ταλιμπάν.

Την Τετάρτη, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών, τέσσερις πολίτες, όταν τέσσερις αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε τοπικό δικαστήριο, στη γειτονική επαρχία Γκαζνί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.