ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Προ ημερών μια παρέα φίλων πίναμε καφέ στην Πλάκα. Στου Ανδρέα. Στο "καφέ Μελίνα". Η κουβέντα, ως είθισται, ξεκίνησε με τα πολιτικά και τα οικονομικά, αλλά μετά από λίγο επικεντρώθηκε στα κοινωνικά θέματα και ιδιαίτερα στα τοπικά προβλήματα. Κατ' αρχήν της Πλάκας και στη συνέχεια του κέντρου της Αθήνας. "Φελέκη, δεν αφήνεις εσύ και οι άλλοι δημοσιογράφοι τις βαθυστόχαστες αναλύσεις για το τι θα γίνει στη χώρα, για το τι θα κάνει η δεν θα κάνει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης" μου είπε ένας από την παρέα, που εκτός από καλός φίλος είναι και κάτοικος, χρόνια τώρα, της Πλάκας. Και προσέθεσε "καλά τα πολιτικά και η θεωρία, αλλά για δες τι γίνεται γύρω σου με τα σκουπίδια, τη βρωμιά, τα πεζοδρόμια στην Πλάκα, στο Σύνταγμα, σ' ολόκληρη την Αθήνα. Δεν σου λέω να γυρίσεις όλη την περιοχή για να δεις την ασχήμια, αλλά καθώς θα φεύγεις από δω, από τη Λυσίου, παρατήρησε δεξιά και αριστερά τα πεζοδρόμια στη Φλέσσα και τη Ναυάρχου Νικοδήμου μέχρι να βγεις στην Αμαλίας και έλα μετά να συζητήσουμε. Θα σου έλεγα μάλιστα να κάνεις και μια μεγαλύτερη βόλτα στο ιστορικό κέντρο για να δούμε αν η Αθήνα, μ' αυτή την ιστορία, είναι ή αξίζει να λέγεται ευρωπαϊκή πρωτεύουσα".

Για να μην τα πολυλογούμε, με την παρατήρησή του συμφώνησαν, κάποιοι υπερθεμάτισαν κιόλας, και οι υπόλοιποι της παρέας. Ό,τι δηλαδή η κατάσταση στην Πλάκα, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια, τα Εξάρχεια, ακόμη και το Κολωνάκι, τουλάχιστον αισθητικά, δεν περιποιεί τιμή στους Έλληνες και δη στους Αθηναίους πολίτες. Αν και η ζωή μου από το 1977 -σχεδόν 40 χρόνια δηλαδή- είναι δεμένη με το κέντρο της Αθήνας, η αλήθεια είναι πως σποραδικά και επιδερμικά είχα εντρυφήσει στην άσχημη πλευρά της πρωτεύουσας. Θες η επαγγελματική διαστροφή να ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα πολιτικοοικονομικά προβλήματα, θες το ότι από το 1993 έχω φύγει από τα Εξάρχεια και μόνον η δουλειά μου συνεχίζει να είναι στο Κέντρο, θες η μη ενασχόλησή μου με τις δημοτικές υποθέσεις, θες η αδιαφορία... εν πάση περιπτώσει για ωμέγα λόγους η ματιά μου στην Αθήνα δεν ήταν αυτή του εντοπισμού των υλικοτεχνικών προβλημάτων της καθημερινότητας.

Τις εικόνες μιζέριας και ασχήμιας τις είχα, τις έβλεπα, ήταν όμως της στιγμής, περαστικές, ποτέ όμως δεν με προβλημάτισαν τόσο έντονα ώστε να εντοπίσω, να αναδείξω, να στηλιτεύσω τα κακώς (και ανυποφόρως) κείμενα της επικρατείας του δημάρχου Καμίνη. Και αναφέρομαι στον δήμαρχο Καμίνη επειδή δική του αρμοδιότητα είναι η αισθητική και η λειτουργικότητα της πόλης. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά και στα δύο αυτά ο ερίτιμος κύριος Καμίνης μένει μετεξεταστέος. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να τον προάγουν στην πολιτική και να τον χρίσουν, όπως ακούω, ηγέτη της Κεντροαριστεράς, όμως αν κρίνω από τα δημοτικά έργα και τις δημαρχιακές του ημέρες μάλλον η Κεντροαριστερά θα χρειαστεί δουλειά πολύ και πάντως άλλους πρωτομάστορες για να ανασυγκροτηθεί και να (ξανα)γίνει ελκυστική.

Και για να μην νομίσει κάποιος ότι αδικώ τον δήμαρχο τον ερωτώ: από πότε έχει να επισκεφθεί, ας πούμε την Πλάκα; Γνωρίζει για τις στοίβες των σκουπιδιών; Είναι δυνατόν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στη συνοικία των Θεών -ας αφήσουμε τους κατοίκους, αφού τους σκέφτονται μόνον στις εκλογές- οι τουρίστες να φωτογραφίζονται δίπλα σε ξέχειλους, πράσινους και γαλάζιους, κάδους και μαύρες σακούλες σκουπιδιών; Έχει δει την κατάσταση των πεζοδρομίων; Ξέρει πόσοι έχουν πέσει, στραμπουλήξει ή και σπάσει το πόδι τους στις λακκούβες-παγίδες όχι μόνον των στενών της Πλάκας, αλλά και στη Σόλωνος, στην Ακαδημίας και σε άλλους μεγάλους δρόμους πέριξ της Πλατείας Συντάγματος; Εάν δεν ξέρει να του στείλω τον φίλο μου τον Γιώργο που απέναντι από τον Άγιο Διονύση, στη Σκουφά, έπεσε στη λακκούβα και τώρα έχει βίδες στον αστράγαλο.

Έχει δει την κατάσταση της ασφάλτου στους περισσότερους δρόμους, μικρούς και μεγάλους; Δεν έχει την αίσθηση πως σε λίγο θα γίνουν συνώνυμοι με το έμενταλ, το ελβετικό τυρί με τις τρύπες; Θέλω να πιστεύω ότι τα έχει δει και τα ξέρει και κάποια δικαιολογία θα έχει να πει. Για τις τουαλέτες όμως τι έχει να πει; Υπάρχουν και που δημόσιες τουαλέτες; Παλιά υπήρχαν τα δημόσια ουρητήρια. Άθλια; Άθλια. Κάπου όμως, όποιος ήθελε, μπορούσε να κάνει την ανάγκη του. Τώρα; Έχετε δει καμμία χημική τουαλέτα σε κάποιον δρόμο; Έχετε σκεφθεί που κατουράνε ας πούμε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες; Και για να μην θεωρήσει κάποιος πως υπαινίσσομαι τίποτε το ρατσιστικό, ας πούμε για τους ταξιτζήδες, που δεν είναι και λίγοι -20.000 αν δεν απατώμαι. Αν δεν το ξέρει ο δήμαρχος Καμίνης, ίσως θα πρέπει να σκεφθεί πως η υγρασία και η δυσοσμία ειδικά το βράδυ σε κάποια απόμερα ή μη φωτισμένα σημεία ακόμη και κεντρικών δρόμων μπορεί να οφείλεται, πέραν των ...προσφυγικών ροών, και στις ...εκβολές του κίτρινου ποταμού, τον οποίον εξουσιάζει ουχί ο Ποσειδώνας, αλλά ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. Και δεν είναι μόνον οι ταξιτζήδες, είναι οι δεκάδες χιλιάδες των καθημερινών επισκεπτών πρωτίστως για δουλειά στο Κέντρο και των τουριστών. Τους έχει σκεφθεί κανείς αυτούς; Κι αν δεν σκέφτεται τους ανθρώπους, έχει άραγες αναρωτηθεί μήπως έχει δίκαιο αυτός που έλεγε ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται από την κατάσταση των αποχωρητηρίων της;

Επιπροσθέτως, έχει δει το τι γίνεται στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τα πεταμένα μπουκάλια, χαρτιά, ξυλάκια και τις άλλες ακαθαρσίες; Διάολε, είναι ο πεζόδρομος της Ακροπόλεως, του Μουσείου της, του Ηρωδείου, του Φιλοπάππου, της Πνύκας, των βημάτων του Αποστόλου Παύλου, της Ρωμαϊκής Αγοράς, όλης της ιστορίας της πόλεως. Είναι, σε τελική ανάλυση, το βουλεβάρτο της πόλης, δεν είναι το γυφτοπάζαρο των πάσης φύσεως, εθνικότητας και επιτηδειότητας μικροπωλητών. Εξυπακούεται πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλες γειτονιές και συνοικίες του κλεινού άστεως, όπως ας πούμε το Πεδίον του Άρεως, πέριξ της Ομονοίας ή κάτωθεν της Πατησίων, γιατι θα μελαγχολήσουμε. Και θα μελαγχολήσουμε διπλά αν αναλογιστούμε πως την αισθητικά ήκιστα ελκυστική εικόνα της "διαμαντόπετρας" συμπληρώνει η εικόνα της εγκατάλειψης, της μιζέριας, της κρίσης και της φτώχειας που εκπέμπουν τα κλειστά καταστήματα. Η Αθήνα αυτή τη στιγμή, και ειδικά το Κέντρο της, είναι ένα απέραντο πωλητήριο και ενοικιαστήριο.

Περπάτησα, πριν γράψω το άρθρο, στην Ακαδημίας και τη Σόλωνος. Το 50% των καταστημάτων ενοικιάζονται η πωλούνται. Ένα μαγαζί είναι ανοιχτό, ένα κλειστό. Σε αρκετά σημεία η αναλογία είναι δύο ή και τρία κλειστά, ένα ανοιχτό. Και όλα τα κλειστά βγάζουν μια εικόνα απελπισίας. Βρώμικα, σκονισμένα, κάποια έχουν σπασμένα τζάμια, άλλα είναι γεμάτα με αφίσες ή με ξεθωριασμένα συνθήματα. Η αίσθηση που αναδύεται είναι αυτή της ξεκοιλιασμένης πόλης. Στυφή γεύση και απωθητική. Το δε βράδυ, αν εξαιρέσεις το Μοναστηράκι, το Γκάζι και τον Κεραμικό, το σκοτάδι στην καρδιά της πρωτεύουσας σε πληγώνει και σε τρομάζει. Επίσης, αν εξαιρέσει κανείς το τετράγωνο του Citylink, με τη στοά Σπυρομήλιου, που αποτελεί μια όαση κι ένα στολίδι για την πόλη, νομίζεις πως το κέντρο της Αθήνας το έχουν καταλάβει τα φαντάσματα και το βράδυ στήνουν χορό.

Δυστυχώς, φαίνεται πως κακό χωριό δεν είναι μόνον τα λίγα σπίτια, αλλά και τα πολλά σπίτια -και ειδικά όταν είναι ξενοικίαστα και προς πώληση- κάνουν το "μεγάλο χωριό", να φαίνεται κακό και άσχημο. Δυστυχώς. Και δυστυχέστατα, επειδή εκτός από τη δημοτική αρχή ούτε και η κυβέρνηση ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενδιαφέρονται για την εικόνα, την ποιότητα, την αισθητική, τη λειτουργικότητα της πρωτεύουσας και τη δυνατότητά της να δείξει το πρόσωπο της χώρας που θέλουμε να γίνουμε. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την αδιαφορία τους -κι όχι μόνον αυτών, αλλά και των περισσοτέρων νεοελλήνων- είναι πως θέλουν η Αθήνα να τους μοιάσει. Να γίνει μια μίζερη, γκρίζα, άχρηστη και απωθητική οντότητα, όπως είναι και οι ίδιοι. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως η πόλη όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, αντί να καταφέρει να εντάξει και ει δυνατόν να αφομοιώσει δημιουργικά τους χιλιάδες των μεταναστών που την έχουν κατακλύσει μάλλον μετατρέπεται σε μια άναρχη Βαβέλ, καθόλου φιλική στους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της...

21 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 11:21 11/06/2016

  Αγαπητε κυριε Φελεκη.Ζω στην Αθηνα και μαλιστα στο κεντρο της απο το 1968.Τα τελευταια χρονια η Αθηνα με ευθυνη των προδοτικων κυβερνησεων και της Δημοτικης αρχης παρουσιαζει εικονα Καμπουλ, οπως πολυ σωστα ειχε επισημανει ο Μιχαλης Χρυσοχοιδης.Η Αθηνα εχει αποκτησει εντονα μονιμα χαρακτηριστικα τριτοκοσμικης πολης της Νοτιοανατολικης Ασιας.Με ευθυνη τεραστια και του νυν Δημαρχου Καμινη, πολυ μεγαλος αριθμος κακοποιων Λαθρομεταναστων εχει συγκεντρωθει στο κεντρο της πολης.Ειναι να την λυπασαι την Αθηνα για το καταντημα της.Μπορει να μην ειμαι οπαδος του Παναθηναικου, αλλα το γηπεδο στο Βοτανικο θα εδινε ανασα στην πολη.Αντ” αυτου στο χωρο που θα γινοταν το Αθλητικο Κεντρο του ΠΑΟ, σημερα ειναι ενα αθλιο στρατοπεδο λαθρομεταναστων, που εστησε αυτη η ξεπουλμενη κυβερνηση για να βαλει στο χερι μερικα χρηματα και να δωσει δουλεια σε καποιες δικες της εργολαβικες εταιρειες.Ο Τσιπρας που κομπαζει οτι ειναι Αθηναιος ουτε καν ενδιαφερεται για το χαλι της πολης.Μερικοι αληταραδες οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑ ηταν αυτοι που ματαιωσαν το εργο στο βοτανικο και αφησαν χωρις δουλεια, αυτοι που δηθεν νοιαζονται για τους εγαζομενους, τους εργατες της εργοληπτριας εταιρειας ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ χωρις μεροκαματο, αφου η εταιρεια στο τελος χρεοκοπησε.Η Περιφερειρχης εντελως ανυπαρκτη.Το μονο που την νοιαζει ειναι νε βολευει υμετερους, κομματοσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερεια μεσω προγραμματων και μυστικων παραθυρων.Οσο για τον Καμινη ας βγει μια βολτα βραδυ η αργα το απογευμα στο κεντρο της Αθηνας χωρις Αστυνομικη συνοδεια.Στην Ομονοια Ισλαμιστες Λαθρομεταναστες που λιαζονται, οπως ελεγε μια πατσαβουρα του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεια Θετρου εμποριο ναρκωτικων απο Ελληνες και Αφρικανους, στην πλατεια Λαυριου πορνες απο Αλβανια και Βουλγαρια να ψωνιζονται σε κοινη θεα διπλα στις αφετηριες των λεωφορειων για 10 Ευρω χωρις κανενα μετρο προφυλαξης.Ακουσαμε μια μερα που ειμαστε στην σταση των Λεωφορειων οτι το στοματικο τιμαται μολις 5 Ευρω.Τα δεκαδες σπασμενα αυτοκινητα στην περιοχη γυρω απο το Εθνικο Τυπογραφειο στην Καποδιστριου απο πρεζονια και λαθρομεταναστες δειχνουν την εντονη εγκληματικοτητα της περιοχης.Τα σκουπιδια ειναι παντου στην Αθηνα, οπως τα ναρκωτικα, η πορνεια, τα σπασμενα πεζοδρομια, ακομα και σπασμενα φρεατια υπαρχουν.Ποιος θα τα φτιαξει ολα αυτα; Ο Καμινης, η Δουρου, ο Σακελαριαδης που χρησιμοποιησε τον Δημο για να φτιαξει το ονομα του μεσα στο πολιτικο μορφωμα του ΣΥΡΙΖΑ;Τον Καμινη, τον Τσιπρα, την Δουρου μονο το Φεστιβαλ των πουστηδων σημερα στην πλατεια Κλαθμωνος τους νοιαζει.Φυσικα και δεν ειναι σεξιστες οι ανθρωποι.Καθε αλλο.Σιγουρα ομως ειναι προδοτες και ανθελληνες που νοιαζονται μονο για την καρεκλα και τον παχυλο αιματοβαμμενο απο την καταφορολογηση των Ελληνων και των Αθηναιων μισθο τους.Γεια σας κυριε Φελεκη.Πολυ καλο το Θεμα σας.
  Ο Καμινης, ο Τσιπρας, η Δουρου, ο Σακελαριαδης με κανουν ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας και Αθηναιος.

  • FRIDA. 11:42 11/06/2016

   Εχεις απολυτο δικιο και λιγα λες σε αυτους τους προδοτες της κυβερνησης και της Δημοτικης Αρχης.Βγηκαν μετα απο καιρο οι Δημοτικοι Αστυνομικοι αυτα τα βολεμενα κομματοσκυλα, να γεμισουν τα αυτοκινητα κλησεις και μονο αυτα.Στους πλανωδιους αλλοδαπους παρανομους μικροπολιτες κανενας ελεγχος.Στην οδο Στουρναρη γινεται το μεγαλυτερο εμποριο λαθραιων τσιγαρων και ναρκωτικων.Κανενας Δημοτικος Αστυνομικος δεν παταει εκει.Εκ του ασφαλους και μονο ρημαζουν στις κλησεις τα αυτοκινητα του κοσμου.
   Παλιοτερα τηλεφωνησα στην Δημοτικη Αστυνομια για ενα πλανωδιο που πουλαγε λαθραια τσιγαρα εξω απο την οικια μου στην Χαριλαου Τρικουπη στα Εξαρχεια και μου απαντησαν θρασυτατα οτι δεν μπορουν να στειλουν κανεναν επειδη βρεχει.Ας κανει μια βολτα ο Καμινης και η Δουρου στον Κολωνο, στο Γκαζι και στο Μεταξουργειο, εκει που τα παρανομα μπορντελα και τα στουντιο φυτρωνουν σαν μανιταρια.Απο το απογευμα και μετα οι περιοχες αυτες ειναι μη προσβασιμες για τους κατοικους.Πολυ σωστα το ειπες.Ο Τσιπρας, ο Καμινης, η Δουρου νοιαζονται μονο για την καρεκλα.Ειδικα η Δουρου βγαζει και καμια σελφι που και που με την αντιπαθητικη φατσα του Καμμενου.Απο τετοιους ανικανους και λιγους πολιτικους η Αθηνα σημερα και λογο μεγαλου αριθμου ισλαμιστων λαθρομεταναστων ειναι σημερα η επισημη χαβουζα και η θλιβερη σκαταποθηκη της Ευρωπης.Στρατοπεδο παρανομων ισλαμιστων καταντησαν την πιο παλια πολη του κοσμου οι προδοτες του κλεπτοκρατικου τοξου.Η πολη του Πλατωνα, του Σωκρατη, του Περιλκη καταντησε γκετο Αφγανων και Πακιστανων κακοποιων.Ντρεπομαι που ειμαι Αθηναια.Καλυτερα να ημουν Μοσχοβιτισα.

 2. Αλεξ,»εθνικον ειναι ο,τι ειναι αληθες».Κουκουλωνοντας τα δεν κανεις τιποτε αλλο απο το να τα…χαβουζοποιεις.

 3. alex 10:43 10/06/2016

  Ζω και εργάζομαι στο κέντρο. Παρόλο που το αγαπώ, η δυσοσμία και η βρωμιά είναι το κάτι άλλο. Και παρόλο που ψήφισα Καμίνη, λυπάμαι που στον τομέα αυτό δεν έκανε τίποτα απολύτως. Θα μπορούσε να έχει κάνει χίλια δυο, αλλά έχει περιοριστεί σε σκιαμαχίες (αυτή την εποχή κηνυγάει τους καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα, αλλά για την κατάληψη πχ του 15ου Λυκείου Αθηνών από αλληλέγγυους οι οποίοι το γέμισαν με πρόσφυγες με το έτσι θέλω κάνει με τεράστια επιτυχία την πάπια). Καμία πρόνοια και για τους ιδιοκτήτες σκύλων που μας έχουν καταχέσει κι αν πεις καμιά κουβέντα, σε βρίζουν κι από πάνω. Να μη σχολιάσω τους κάδους των σκουπιδιών που ως δια μαγείας εμφανίζονται/εξαφανίζονται/μεταφέρονται και μετά μαθαίνεις ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια «εξυπηρετήσεων». Τέλος πάντων, η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά, κι εμείς απ’αυτό δεν διαθέτουμε ούτε λιγάκι.

 4. To oτι «βρωμαει»η Αθηνα,ειναι κοινο μυστικο.Απαραδεκτη η εικονα στα προαναφερθεντα σημεια.Απαραδεκτη η εικονα στη συνοικια εκεινη οπυ καποτε περπατουσαν οι Θεοι και οι σοφοι.Μιλαμε για Πνευματικο κεντρο Δ.Αθηναιων (επι της Σολωνος).Δεν εχετε να περασετε απο κει για να διαπιστωσετε την εγκληματικη συμπεριφορα του Δημαρχου.Οι θαμνοι,δημοσια υπαιθρια τουαλετα,Πιανεις τη μυτη σου.Κινδυνευει η υγεια κατοικων και εργαζομενων.Και το παραδοξο;Αναμεσα στα Δημοτικα ιατρεια (!!)απο τη μια και ενα Πνευματικο κεντρο (!!!) απο την αλλη.Μια βολτα των εποπτων Δημοσιας Υγειας,θα ταβλεπε..Ενας Ελληνολατρης (John Tweddel),ειχε πει:»Ειμαι ενθουσιασμενος απο τα αρχαια μνημεια,απο τις προτομες των ηρωων,απο τα αγγεια με τις τεφρες,απ’ολα τα νεκρα και τα αψυχα.Αλλα αυτοι οι αχρειοι οι Ελληνες που θελουν να λεγονται ανθρωποι,παραμορφωνουν τα παντα στην πολη των Θεων και σοφων.»Αλλα που;Ψιλα γραμματα αυτα για Καμινηδες!!!

  • alex 11:02 10/06/2016

   Κύριε Καψή, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφετε. Πληγή για τη δημόσια υγεία ο συγκεκριμένος χώρος. Χαίρομαι που δεν μασάτε τα λόγια σας κι ελπίζω ότι στο μέλλον θα είστε στις δημοτικές επάλξεις.

   • Αλεξ,»εθνικον ειναι ο,τι ειναι αληθες.»Κουκουλωνοντας τα,δεν κανουμε τιποτε αλλο απο το να τα χαβουζοποιουμε.

 5. Απαράδεκτος ο κ. Καμίνης, παρά την όποια ελπίδα εξέπεμψε η εκλογή του αρχικά, αποδεικνύεται όσο περνά ο καιρός, ένας εκ των χειροτέρων δημάρχων της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό του την αδιαφορία και την ανεπάρκεια. Σε μια εποχή που ο δήμαρχος χρειάζεται να υπερβάλει εαυτόν, ο κ. Καμίνης αποδεικνύεται ολίγιστος…. Πραγματικά κρίμα. Η κυρίαρχη διαπίστωση των τελευταίων ετών είναι πως «Η ΑΘΗΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ». Επιτέλους ας ξυπνήσει!!!

 6. ζω και εργάζομαι στο κέντρο της πόλης. Ο καμίνης είναι ο πλέον ανεπαρκής δήμαρχος. Λυπάμαι. Νόμιζα ότι μετά τον νικήτα όλοι θα ήταν καλύτεροι…κρίμα. Η πόλη είναι σκοτεινή, βρώμικη και με μεγαλο πρόβλημα στοιχειώδους αισθητικής.

 7. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=806630

  αδίκως μαλώνουμε ! ο δήμαρχος κι εν αναμονή πρωθυπουργός Καμίνης είναι εδώ, αποφασισμένος να προστατεύσει την πόλη με κάθε τρόπο…

  ΥΓ αφού το κάνει αυτό, ας περάσει μια βόλτα από τις υπόγειες διαβάσεις της Συγγρού αλλά κι το πάρκο του Αγίου Σώστη…. Εκεί που η Ευρώπη ενώνεται με την Ασία….

 8. freeman 13:03 09/06/2016

  Π.Θ , φωλιά κάθε αντιγαπικού ρουφιάνου .
  Διαβάζοντας τις άναρθρες-ζωώδεις κραυγές-μουγκανητά των 8-10 συστηματικών αντιΓαπικών κουκουλοφόρων που με χίλια ψευδώνυμα ξερνούν φασιστική χολή σε κάθε είδηση για Γ.Παπανδρέου εδώ και 6 χρόνια με copy paste , κατανοεί κάθε καλόπιστος τρίτος με συνήθη IQ , το ΓΙΑΤΙ Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος σε 3 χρόνια μπήκαν άρρωστες και βγήκαν υγιέστερες οικονομίες -κοινωνίες , ΕΝΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ των Λιποτάκτη Καραμανλή-Αποστάτη Τούρκογλου -Ζαππειάρχη Σαμαρά -ΕπονείδιστηςΖωήτσας- Νταουλιερη Τσίπρα- ΚρετίνοΣιχαμερού Καμένου- Μαριονέτας Φώφης . . . 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ και . . . ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να υπογράψουμε μνημόνιο για 99 ΧΡΟΝΙΑ . Τα δε ΜΜΕ , σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω ΠρωτόΖΩΑ , τα υποδαυλίζουν με τίτλους για τρίχες ,μουστάκια , γυμνάστριες , κανό, ποδήλατα, καθώς γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι το Πελατειακό Κράτος που κατακεραυνώνει ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ο Γ. Παπανδρέου , έχει στην κορυφή του όχι τόσο τα ρουσφέτια για διορισμούς που πια είναι Μνημονιοελενχόμενα, ΑΛΛΑ το Εθνοπροδοτικό-Παρακρατικό-Φασιστικό τρίγωνο Τραπεζίτες-Μιντιάρχες-Πολιτικοί (βλ: ΜΟΙΡΑΣΜΑ-ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ της όποιας ανάπτυξης-ευρωπαικά πακέτα πέσουν στην κατάξερη από ρευστό χώρα) . Οι Τραπεζίτες & οι Μιντιάρχες παραμένουν οι ΓΝΩΣΤΟΙ ΙΔΙΟΙ , μόνο οι ΤσιπροΚαμένοι είναι οι νέοι παίχτες και πασχίζουν να στήσουν την δικιά τους ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΞΩΦΘΑΛΜΗ Διαπλοκή … καθώς ως φύση Σταλινοφασίστες εκ πεποιθήσεως, δεν έχουν καμία συστολή για να κρατήσουν τα όποια προσχήματα δημοκρατικής λειτουργίας Πολιτεύματος & Θεσμών .

 9. freeman 11:46 09/06/2016

  ΜΗΝ τη παλεύεις άλλο, κοίτα τον καθρέπτη σου … Είναι ο ΙΔΙΟΣ συσχετισμός , με το ποιόν-ηθική του χαρακτήρα κάποιων τυχοδιωκτικών Σημιτικών, Βενιζελικών, Τσοζατζοπουλικών, και εσχάτως Φωφικών κομματόσκυλων αρσενικοθήλυκων πορνών , που η αλαζονεία της για 10ετίες εξουσίας τους , τους έκανε να νομίζουν ότι θα τους ήξερε «ο διαχειριστής της πολυκατοικίας τους» αν δεν υπήρχε το Παπανδρεικο γονίδιο που με διαταγή των ψυχαρονταβάδων τους , προσπαθούν να αποκαθηλώσουν από την εποχή του 1988 μέχρι και σήμερα .

  • freeman 11:49 09/06/2016

   Αφιερωμένο ΣΕ ΕΣΕΝΑ … υστερικό αντιΓαπικό κομματόσκυλο υπηρεσίας «Ε.Στ.»
   οικό

   • Ε.Στ. 11:58 09/06/2016

    Απορώ, freeman ( free τώρα, τέλος πάντων), πώς κοιμάσαι τα βράδια με τόσα σενάρια συνομωσιολογίας και τόσο, μα τόσο θυμό μέσα στο κεφάλι σου. Θα πρέπει να είναι αφόρητο και για σένα και για τους γύρω σου,ε;

    • freeman 12:59 09/06/2016

     σε σκιτσάρισα ε ?

     • Ε.Στ. 18:37 09/06/2016

      Σκίτσο είσαι από μόνος σου. Comic, που λέμε, Σινεάκ, για τους παλαιότερους. Ασπρόμαυρο, χωρίς ίχνος χρώματος.

 10. O Kαμίνης κατόρθωσε το ακατόρθωτο – η Αθήνα να είναι σε χειρότερο χάλι σε σχέση με την εποχή Κακλαμάνη.
  Κάπου ψήλωσε απότομα ο δήμαρχος, ξέχασε ποιος τον ευεργέτησε (Γιώργος Παπανδρέου) κι κατόπιν έγινε κι αυτός ….υπερκομματικός κλπ

  • Ε.Στ. 11:13 09/06/2016

   Παλεύω να βρω τον συσχετισμό. Αν δηλαδή ο Καμίνης δεν είχε ξεχάσει τον ευεργέτη του και είχε παραμείνει στον στενό πυρήνα των Κιδησοητών, πίνοντας κάθε μέρα το καφεδάκι του με τον Πετσάλνικο, τον Ρέππα, τον Ξυνίδη και τον Καρχιμάκη, υπό ποία έννοια θα γινόταν παραγωγικότερο το έργο και οι ημέρες του; Εννοείτε ότι ο υπερκομματισμός τον εμπόδισε να ασχοληθεί με το βρώμικο και κατερρέον κέντρο, ενώ αν θυμόταν τον ευεργέτη του θα αντλούσε από αυτόν δύναμη, επιφοίτηση κι ενέργεια (κάτι σαν τοτέμ) κι εμείς θα κατουράγαμε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι στις χιλιάδες πεντακάθαρες δημόσιες τουαλέτες; Το σκεπτικό σας είναι και επιεικές ως προς τον Καμίνη και, ως συνήθως, υπερτιμά την επιρροή Παπανδρέου.

   • πρώτο γεγονός : ο Παπανδρέου έκανε τον Καμίνη γνωστό σε όλη την Ελλάδα όταν τον προσκάλεσε κι μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο.
    δεύτερο γεγονός : Ο Παπανδρέου στήριξε μόνος του την υποψηφιότητα σε πείσμα των παλαοοπασόκων τύπου Σκανδαλίδη.

    όσο για την ουσία, ο Καμίνης επέδειξε έργο στον εξορθολογισμό των οικονομικών του δήμου.
    πέραν τούτου, ήδη από την πρώτη θητεία απέφυγε οποιαδήποτε ρήξη με το σάπιο, γαλάζιο κατεστημένο του δήμου, σιώπησε σε κρίσιμες στιγμές όπως τον Νοέμβριο 2010 όταν ανατράπηκε η νόμιμη κυβέρνηση κι έκτοτε θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν πιο νέος….Σημίτης που θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς.

    τρομάρα του

    • Θ.Τ. 12:15 10/06/2016

     Τι τους έπιασε όλους αυτούς – και Σεις μαζί Κε Φελνίκο μας – και ανεκάλυψαν ΤΩΡΑ τις αιώνιες «κακοδαιμονίες» και «παθογένειες» στην πόλη, λες και τις έφερε ο Καμίνης . Εγώ βλέπω πως τις παλαίβει ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ (δεν) ΕΧΕΙ , αλλά ΔΕΚΑ ΚΆΝΕΙ, ΕΝΑ ΛΕΕΙ .
     Ο Καμίνης ΔΕΝ είναι σαν την Κα Δούρου, Κο Κακλαμάνη κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
     Η όλη ιστορία μου θυμίζει αυτούς που βάλαν την φωτιά
     και μετά έβριζαν τον πυροσβέστη γιά εμπρηστή .
     Σαν να έχουμε δει το έργο . . .

    • S. Porky 13:29 10/06/2016

     Σιγά ρέ, ένας ένας οχι όλοι μαζί.Δέν είναι τρόπος ετούτος δώ.
     Είναι; μά είναι ανάγκη; Πες το καί σύ κε. διευθυντά. Τερμα τό κατούρα κατούρα.
     Τόν πνίξαν στό κατούρημα γιά νά Τόν πίσουν πόσο τόν αγαπάνε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.