ΚΟΣΜΟΣ

Συμφιλίωση Μόσχας-Άγκυρας

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής τους συνομιλίας σήμερα, μετά την τουρκική κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους που εκτελούσε αποστολή στη Συρία, προκαλώντας κρίση μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις (...), οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και να συναντηθούν» σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στο Σότσι την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

To Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, ότι η επιστολή του Τούρκου προέδρου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για επανάληψη της συνεργασίας των δύο χωρών.

Πούτιν και Ερντογάν τόνισαν την ανάγκη να ενεργοποιηθεί και να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα η έρευνα που θα διεξαχθεί σε βάρος του Τούρκου πολίτη που κατηγορείται για τον θάνατο του ρώσου πιλότου του SU-24 να είναι αντικειμενική.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυάται την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στο έδαφός της, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.