ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει-Επέμβαση αστυνομικών

Πρωτόγνωρες σκηνές στο ΣτΕ-Απολυμένος νυκτοφύλακας αυτοτραυματίστηκε στο δεξί του χέρι!

Πρωτόγνωρες σκηνές εξελίχθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν ένας πολίτης αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι με ένα κομμάτι γυαλί, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν εκείνος προσπάθησε να τον καθησυχάσει σε τέτοιο σημείο που κινδύνευσε η σωματική του ακεραιότητα.
ste

Ειδικότερα, ο Γ.Κ, όπως ο ίδιος είπε, εργαζόταν ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε, ενώ είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.

Ο 63χρονος πήγε σήμερα στο ΣτΕ να μάθει για την τύχη του αιτήματός του και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων και των ουρλιαχτών μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τί γίνεται.

Ο Γ.Κ. όχι μόνο δεν σταμάτησε να φωνάζει αλλά άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Κατόπιν αυτού, άλλοι υπάλληλοι της γραμματείας άρχισαν πανικόβλητοι να φωνάζουν «βοήθεια» και άλλοι έμειναν αμήχανοι.

Τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση για το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου που ενημερώθηκε για το συμβάν πήγε αμέσως στην γραμματεία του Γ΄ Τμήματος. Ο Γ.Κ. εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να βρίζει χυδαία και να φωνάζει και να απειλεί.

Κατέφθασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται και να ηρεμεί κάπως ο Γ.Κ., ενώ στην συνέχεια οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό ο Γ.Κ., αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 4:30 τα ξημερώματα ομάδα 10 κουκουλοφόρων ατόμων έριξαν στην πρόσοψη και στις σκάλες εισόδου του μεγάρου του ΣτΕ κόκκινη και μαύρη μπογιά και αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.