ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση του Bridging Europe

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,8%

Προβάδισμα 5,8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, δείχνει πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα του Bridging Europe, η οποία διεξήχθη το διήμερο 13-15 Ιουνίου, σε δείγμα 1.072 ατόμων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%, η ΝΔ 16,3%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 4,8%, το ΚΚΕ 7,2%, το Ποτάμι 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%, η Λαϊκή Ενότητα 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, «άλλο» 1,5%, «Δεν ξέρω-δεν απαντώ» 26,6%.

Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το 26% απαντά ότι τη χειρίστηκε χειρότερα, ενώ ποσοστό 23% εντάσσεται στην κατηγορία «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και την κοινωνία μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ποσοστό 47% απαντά αρνητικά, το 25% απαντά θετικά και ποσοστό 28% δηλώνει «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση περισσότερο στα θέματα της ανεργίας, της φτώχειας και της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες, το 51% απαντά «ναι», το 26% «όχι» και το 23% «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Στο ερώτημα εάν είστε ικανοποιημένος με τον βαθμό εφαρμογής του νομοθετικού έργου στην καθημερινότητα έως τώρα, το 33% απαντά «ναι», το 48% απαντά «όχι» και το 19% «δεν ξέρω-δεν απαντώ».

Επίσης, το 22% δηλώνει ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-θεσμών. Ποσοστό, μόλις, 24% δηλώνει ενημερωμένο για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Το 43% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για συμφωνία στο ζήτημα του χρέους. Το 44% πιστεύει ότι η δημιουργία του νέου Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα φέρει επενδύσεις και ευκαιρίες απασχόλησης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Προτεινω στην εταιρια που εκανε την δημοσκοπηση να τους εισηγηθουν να κανουν αμεσα εκλογες.Ειναι ενας τροπος να ξεκουμπιστουν μια ωρα νωριτερα.

  2. FRIDA. 17:42 17/06/2016

    Μούφα εντελώς η Δημοσκόπηση με στημένα ερωτήματα.ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βυθίζονται και η δημοσκόπηση αυτή τους εμφανίζει ενισχυμένους την στιγμή που τα έχουν διαλύσει όλα στην οικονομία, στα εργασιακά με την ανεργία να καλπάζει, στο Λαθρομεταναστευτικό στα Εθνικά θέματα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.Είναι μια άθλια εγκληματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, η χειρότερη της μεταπολίτευσης.Ή πραγματική Δημοσκόπιση γίνεται καθημερινά στον δρόμο, στους τόπους δουλειάς, στις Λαικές Αγορές.Εκεί ο Τσίπρας και ο Καμμένος τρώνε τα μπινελίκια βροχή.Όλη η κοινωνία είναι εναντίον τους.
    Μόνο κάποιοι ρουφιάνοι του Δημοσίου και οι λαθρομετανάστες ισλαμιστές έχουν θετική γνώμη για την σαπιοκυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.