ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Πλήττουν τους δικαστικούς λειτουργούς»

Ψήφισμα για το συνταξιοδοτικό από την πανδικαστική συνέλευση

Την έντονη αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016, «τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του ΝΣΚ» εκφράζουν οι δικαστικές ενώσεις και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του ΝΣΚ.
dikastes proagoges

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή πανδικαστική συνέλευση οι παραπάνω ενώσεις επισημαίνουν «ιδίως την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή προς το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Οι δικαστικές ενώσεις σημειώνουν ότι η διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το ασφαλιστικό σύστημα. Ωστόσο, όπως τονίζουν, για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του ΝΣΚ, «οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά  και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».

Δηλώνουν τέλος ότι θα διεκδικήσουν με τα νόμιμα μέσα «την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των μελών μας τα οποία θίγονται από τα νέα μέτρα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.