ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χάνουν έδαφος

Πτώση για Sony και Microsoft στις πωλήσεις smartphone

Η κορυφαία εταιρεία έρευνας αγοράς, IC Insights, ανακοίνωσε ότι η Sony και η Microsoft με τα δεδομένα των πωλήσεων τους στο πρώτο τρίμηνο του έτους, χάνουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη των κορυφαίων 12 κατασκευαστών smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό έγινε διότι η Microsoft δεν πέτυχε περισσότερες από 2.3 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ η Sony πέτυχε περίπου 3.4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Για την IC Insights οι 7 από τους 12 top κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως δεν αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 6% κατά τη διάρκεια του 2016. Τα πρωτεία στο Top 12 των κατασκευαστών ανήκουν...που αλλού; Στη Samsung, με πωλήσεις 81,5 εκατομμυρίων μονάδων από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2016 ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple η οποία έχει σημειώσει για το ίδιο χρονικό διάστημα 51,6 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 8 από τους 12 κατασκευαστές που βρίσκονται στη λίστα είναι Κινέζοι, με την τρίτη θέση να ανήκει στην Huawei, η τέταρτη στην Oppo και το top 5 να κλείνει η Xiaomi.  Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η κινέζικη βιομηχανία ανεβαίνει επίπεδα και κατακτά σταδιακά την αγορά των smartphones, όπως δείχνουν και τα στοιχεία από τις εταιρείες έρευνας αγοράς.
Πηγή: techfrog.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.