ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρονική εισβολή

Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν έρευνα για τον Τραμπ από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος

Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ διείσδυσαν στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και απέκτησαν πρόσβαση σε όλη τη βάση δεδομένων μιας έρευνας που αφορούσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, οι εισβολείς κατάφεραν επίσης να διαβάσουν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλη την "κίνηση" στις ομάδες συζήτησης.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, επιβεβαίωσε την παραβίαση του συστήματος. "Όταν ανακαλύψαμε την εισβολή, αντιμετωπίσαμε το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει", ανέφερε σε ανακοίνωσή της. "Η ομάδα μας κινήθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετάξει έξω τους εισβολείς και να ασφαλίσει το δίκτυό μας", συνέχισε.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν βάλει επίσης στο στόχαστρό τους τα δίκτυα του Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ορισμένων ρεπουμπλικανικών επιτροπών πολιτικής δράσης.

Ορισμένοι χάκερ είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος επί περίπου έναν χρόνο όμως το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε μια μεγάλη επιχείρηση που έγινε για τον "καθαρισμό" του δικτύου, όλοι τους απωθήθηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.