ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από καταιγίδα

Ρωσία: 14 παιδιά πνίγηκαν σε λίμνη

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως βρέθηκαν 14 σοροί παιδιών μετά από τις έρευνες για την διάσωσή τους στην λίμνη Σιαμοζέρο στην περιοχή Καρέλια στα βορειοδυτικά της χώρας.
russia

Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο Tass είχε δηλώσει ότι μια ομάδα τουριστών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ηλικίας 12 μέχρι 15 ετών ξεκίνησαν ένα ταξίδι το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά ξέσπασε καταιγίδα και οι βάρκες στις οποίες επέβαιναν ανατράπηκαν.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά ήταν συνολικά 47 και τα συνόδευαν τέσσερις εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά είχαν ταξιδέψει από την Μόσχα και έκαναν διακοπές σε κατασκήνωση στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Vladimir Markin, εκπρόσωπος της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών και οι 14 σοροί που ανασύρθηκαν από την λίμνη ανήκουν σε παιδιά. Τουλάχιστον πέντε από τα παιδιά που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο ενώ 25 από αυτά έχουν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της Καρέλια, Πετροζαβόντσκ, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Ο Pavel Astakhov, επικεφαλής της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Παιδιών στην Ρωσία, δήλωσε ότι αιτία της τραγωδίας ήταν η έλλειψη σωσιβίων στις βάρκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.