Neo

Σαχινίδης: Τι έφερε το πρώτο μνημόνιο

Την αποκάλυψη ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προειδοποιήσει με απόρρητη έκθεση, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009, ότι το έλλειμμα θα έκλεινε στο 15% έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
saxinidis

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαδογιάννη «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία, 1980 2215: Δημαγωγία και μοιραίες επιλογές», αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε ότι την 2η Οκτωβρίου η κυβέρνηση Καραμανλή ενημέρωσε επίσημα τις ευρωπαϊκές αρχές ότι το έλλειμμα θα διαμορφώνονταν στο 6% και μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απερίγραπτη κατάσταση όπου από παντού έρχονταν μη καταγεγραμμένες δαπάνες. Ο πρώην υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της εκπληκτικής κακοδιαχείρισης της περιόδου Κ. Καραμνλή αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων από 456.462 στο τέλος του 2003 αυξήθηκε σε 768.009 στο τέλος του 2009 ενώ οι δαπάνες για μισθοδοσία στο δημόσιο την περίοδο αυτή αυξήθηκαν από 12,3 δις ευρώ το 2003 σε 19,1 δις ευρώ το 2009. «Αυτό είναι το μεγάλο πάρτι. Το πρώτο μνημόνιο το έφερε το χρέος των 290 δις από τα οποία τα 110 περίπου προέκυψαν από την κυβέρνηση Καραμανλή μεταξύ 2004-2009», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πές ´ τα freeman ν´ αγιάσει το πληκτρολόγιο σου , φίλε μου !

  Τον φαιδρό «Πάκη » με την σπασμένη κάποτε οδοντοστοιχία που διώρισε με την συνεντευξη του 311547 δημόσιους υπαλλήλους , τα «παιδιά του Πολυδορα….
  Αυτόν βρήκε ο Τσίπρας να διορίσει ΠτΔ , οταν υπήρχαν προσωπικοτητες Αριστερές και τίμιες για την συμβολική αυτή θέση της Δημοκρατίας μας .
  Όπως θα θυμαστε δεν ειχε πίεση καμία , γιατί έβγαινε πρόεδρος τότε με απλή πληοψηφία.
  Η πίεση ηρθε από την λαμογιά της Αίγινας ,
  Να γιατί και η λαμογιά τώρα γιά την κατάργηση της συμμετοχής λειτουργών σε εξωχώριες εταιρείες .
  Α ρε Τσίπρα , πόσο λαμόγιο μας βγήκες !

  • Θ.Τ. 22:28 01/06/2016

   Λαμόγιο, αυτός και το συνάφι του δεν μας «βγήκε», ΗΤΑΝ . Συνέχεια των λαμογιών π.χ. του 89 .
   Τώρα – επικίνδυνα αργά – «βγαίνει» και στους σανοφάγους .

 2. freeman 13:36 01/06/2016

  Εξωκοινοβουλευτικέ Γ.Α. Παπανδρέου , τα διακομματικά κομματόσκυλα & οι προαγωγοί τους καραδιαπλεκόμενοι τραπεζιτομιντιάρχες ιδιώτες , ΑΦΟΥ ΣΕ ΣΟΥΤΑΡΑΝ ως . . . Γιωργάκη-ηλίθιο-προδότη (έπεισαν εύκολα με τα Δημοσιογραφοσκούλικα το πόπολο) , υπονόμευσαν Οπεν γκοβ, Διαύγεια και ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ και τον Δρακόντειο Νόμο ΣΟΥ 3849/2010 που τροποποιεί επί το ακραία αυστηρότερο ,νόμο του 2003 . Ο Νόμος 3849/2010 κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου , που απαγόρευε ρητά τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, Γ.Γραμματείς, Διοικητές Δημόσιων Οργανισμών & ΔΕΚΟ , Περιφερειάρχες, ανώτερα & ανώτατα στελέχη Δημόσιας διοίκησης , Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δικαστές και ΟΛΟΣ ο Διαπλεκόμενος ΛαμογιοΙδιωτικός τομέας (ΤραπεζιτοΜιντιάρχες και Δημοσιογραφοτσάτσοι προπαγανδιστές τους) που μοίραζε τις μίζες ή έκανε τα κονέ (γιατί η διαφθορά θέλει ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ, ένας δωροδοκεί & ένας δωροδοκείται ) , ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΙΣΗΣΑΝ ΘΑΝΆΣΙΜΑ τον Παπανδρέου & τον Παπακωνσταντίνου . Ο Δρακόντειος νόμος του Γ.Παπανδρέου 3947/2010 ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ με το Σύνθημα //ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε// και το //λεφτά υπάρχουν ΑΝ αλλάξουμε και μειώσουμε την σχεδόν καθολική διαφθορά// όσων ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι , γιατί το να το παίζεις τίμιος επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι άτιμος ,ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ (βλ: Συριζόσκυλα, που έκαναν ΝΤΟΥ να λαφυραγωγήσουν το Κράτος) . Ακόμα και για την παραδοχή του Γ.Παπανδρέου ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ διαφθορά σε Δημόσιο & Ιδιωτικό τομέα , την ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ώς ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΕΡΤΑ , κλασική συμπεριφορά μαφιόζων και νονών . . .
  Τα πασοκοσκυλα ΔΕΝ πίστεψαν ότι το //ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε// και το //λεφτά υπάρχουν ΑΝ αλλάξουμε και μειώσουμε την σχεδόν καθολική διαφθορά// ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΆΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, σκεπτόμενα , ας αρπάξουμε τις κουτάλες και μετά τον . . . Γιωργάκη ποιος τον υπολογίζει , θα τον έχουμε όμηρο ! Όταν είδαν όμως ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ (βλ: Ακη) ΣΕ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΑΓΚΑΛΙΆ ΜΕ διακομματικά κομματόσκυλα και τους κοινούς ψυχαρονονούς τους .
  ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,αφού εκαναν τα στραβά μάτια και ΞΕΠΛΥΝΑΝ-ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ δικονομικά ΌΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ (όχι μόνο τα πολιτικά, που τάχα οι Δημοσιογραφοτσάτσοι εστιάζουν-αποπροσανατολίζουν ) ΤΩΡΑ . . . ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ πάνω από το χυμένο γάλα . . .

  • dipietro 15:23 01/06/2016

   Αγαπητέ freeman, τα είπες όλα και για τους λωποδύτες της πολιτικής και για τα παρασιτικά τσιμπούρια και για το μαζοχιστικό πόπολο και για την κατοχική κυβερνηση. Αν η Δικαιοσύνη θέλει να σταθεί στο ύψος της πρέπει να βγάλει τον νόμο αντισυνταγματικό, για την συγκεκριμένη διάταξη και μόνο. Κανείς δεν θα τολμούσε να την καταγγείλει για παρέμβαση στη νομοθετική εξουσία.

 3. MANOS 13:05 01/06/2016

  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.