ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσίευμα της Wall Street Journal

Σχέδιο εκτάκτων δράσεων σε περίπτωση Brexit ετοιμάζει η Ε.Ε.

Σειρά έκτακτων συσκέψεων και συνόδων προγραμματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal.
brexit

Oι ιθύνοντες των Βρυξελλών έχoυν ήδη, ξεκινήσει τις προεργασίες των συνόδων, καταστρώνοντας ένας ειδικό σχέδιο «καθησυχασμού» των αγορών, με στόχο να αποφευχθεί τόσο η χρηματοπιστωτική αστάθεια, όσο και ένα φαινόμενο ντόμινο, το οποίο θα έπληττε τη συνοχή της Ε.Ε.

Οι Βρυξέλλες ανησυχούν περισσότερο για τις χώρες, οι οποίες εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τη Βρετανία, όπως για παράδειγμα η Ιρλανδία. Σε κίνδυνο όμως, βρίσκεται και η Πορτογαλία, καθώς η χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, σε περίπτωση Brexit, ενδεχομένως να στερήσει από τις πορτογαλικές τράπεζες, τη φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ.

«Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις την Παρασκευή το πρωί, εάν το δημοψήφισμα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ε.Ε.» δηλώνει στην εφημερίδα, ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να συναντηθούν και οι επικεφαλής των επίσημων οργάνων της Ε.Ε., προκειμένου να συζητήσουν για το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά και να συντάξουν μία κοινή ανακοίνωση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πάντως αν έρθει το Brexit , υπαίτιος θά είναι ο Τσίπρας. Τι λες εσύ ρέ Νιβίτα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.