ΕΛΛΑΔΑ

Η αντικυβερνητική κινητοποίηση

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα και προσήλθαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, η οποία πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην καρδιά της Αθήνας για την αντικυβερνητική κινητοποίηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος τουλάχιστον 6.000 διαδηλωτές.
diad

Οι διοργανωτές έστησαν ηχεία στην πλατεία Συντάγματος από τα οποία ακούγονταν δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με τους επικεφαλής της εκστρατείας, δεν τήρησε.

par

Διαδηλωτές με σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ φώναζαν συνθήματα κατά του Μαξίμου ενώ κυριάρχησαν  τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης με πλακάτ στα οποία αναγράφονται δεσμεύσεις της κυβέρνησης έβαλαν στο στόχαστρο τους υπουργούς, που καταφέρθηκαν εναντίον της εν λόγω κινητοποίησης.

people

Ακούστηκαν συνθήματα, όπως : «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο» και «Go back Mister Tsipras».

go

Αισθητή η απουσία πολιτικών από την κινητοποίηση.

flags

Ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση, όταν ένας νεαρός επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ και οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του για να τον αποτρέψουν.

par b

Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό με το αίτημα «Παραιτηθείτε» μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ένα ελικόπτερο-παιχνίδι, με σαφή αποδέκτη του μηνύματος την κυβέρνηση.

nef

k

xrist

geros


2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 7:54 16/06/2016

    Πήγαμε στο Σύνταγμα χθές.Ό κόσμος ήταν πολύς, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και παρά την απεργία των ΜΜΜ που οι συνδικαληταράδες του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την ίδια ώρα.Κόσμος απλός κυρίως της μεσαίας τάξης αυτούς που ο Τσίπρας και ο Καμμένος με την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια εξαθλιώνουν καθημερινά.Άνεργοι και χαμηλά αμοιβόμενοι του ιδιωτικού τομέα ήταν εκεί αυτοί που ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη τους άφησε χωρίς δουλειά λόγο κάπιταλ κοντρόλ και που οι επιχειρήσεις που δούλευαν πήγαν Κύπρο, Σκόπια, Βουλγαρία.Καμία σχέση αυτός ο κόσμος με τους αληταράδες που κατέβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που έστηναν κρεμάλες, έβριζαν και μούντζωναν στην πλατεία Συντάγματος.Ήταν ένας κόσμος απλός αλλά περήφανος, ρημαγμένος από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως όλη η Ελλάδα, πλήν των ρουφιάνων του καθεστώτος Τσίπρα, Καμμένου.Μεγάλη διαφορά στον κόσμο του ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ απότους αντεξουσιαστές που κάλυπτε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που έκαψαν, έσπασαν και λεηλάτησαν τόσες φορές την Αθήνα παρέα με τους λαθρομετανάστες, αυτούς που δολοφόνησαν στην ΜΑΡΦΙΝ, εργαζόμενους τον 500 Ευρώ.Ό Τσίπρας και ο Καμμένος, αυτοί που διέλυσαν την χώρα έχουν τελειώσει.Όσο μένουν είναι ζημιά για την Ελλάδα.Άν δεν παταιτηθούν που δεν θα το κάνουν γιατί είναι κολλημένοι στην καρέκλα τους, να παραιτηθούν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πάει η χώρα σε εκλογές, ο Λαός θα τους ανταμείψει.Είναι μικρότερη η οικονομική ζημιά να πάμε σε εκλογές από το να αφήνουν τους υπάλληλους της Μέρκελ Τσίπρα και Καμμένο να τα διαλύουν καθημερινά όλα.Ή καινούργια σχολική χρονιά το Σεπτέμβρη δεν θα πρέπει να βρεί Υπουργό Παιδείας τον άθεο Φίλη που μας έκανε από τις απειλές και την τρομοκρατία του να βγούμε χθές στο δρόμο.Ή χούντα Τσίπρα, Καμμένου τελειώνει.Ό Λαός θα πάρει την τύχη της χώρας στα δικά του χέρια και δεν θα την αφήσει στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, του Τσίπρα, του Καμμένου και των ισλαμιστών που έφεραν εδώ οι δύο προδότες.

  2. Τσίπρα ντροπή σου παραιτήσου.
    απλά πράγματα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.