ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τι αναφέρει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Συναγερμός στο Twitter μετά τη διαρροή εκατομμυρίων κωδικών χρηστών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Twitter, εξαιτίας των αναφορών για διαρροή εκατομμυρίων κωδικών χρηστών του και διάθεσή τους προς πώληση.
twitter-wallpapers

Όπως αναφέρει επισήμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η συλλογή των κωδικών έγινε μέσω συγκέντρωσης πληροφοριών από άλλες πρόσφατες παραβιάσεις ασφαλείας, δραστηριότητα κακόβουλου λογισμικού που υποκλέπτει κωδικούς, ή έναν συνδυασμό και των δύο αλλά όχι από «χακάρισμα».

«Διασταυρώσαμε τα δεδομένα με τα αρχεία μας. Ως αποτέλεσμα, ένας αριθμός λογαριασμών στο Twitter υποδείχτηκαν για έξτρα προστασία. Λογαριασμοί με άμεση έκθεση κωδικού κλειδώθηκαν και απαιτούν reset κωδικού από τους κατόχους τους».

Την Πέμπτη είχαν κυκλοφορήσει αναφορές ότι Ρώσος χάκερ με το ψευδώνυμο Tessa88 ζητούσε 10 bitcoins (περισσότερα από 5.000 ευρώ) για να παρέχει πρόσβαση σε μια λίστα 32 εκατ. ονομάτων.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ασφαλείας Leaked Source, που ήταν η πρώτη που μοιράστηκε κωδικούς για τη λίστα, είπε πως η ανάλυση υπέδειξε πως οι πληροφορίες προήλθαν από PC μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής δεδομένων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.