ΚΟΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης

Συνελήφθη Βρετανός στο Λας Βέγκας που «ήθελε να σκοτώσει τον Τραμπ»

Ενώπιον δικαστή στη Νεβάδα, παρουσιάστηκε ο 20χρονος Βρετανός Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ, ο οποίος προσπάθησε ν' αρπάξει το όπλο αστυνομικού, στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο Λας Βέγκας.

Ο Σάντφορντ φαίνεται να σχεδίαζε να πυροβολήσει τον Τραμπ εδώ κι ένα χρόνο, ενώ αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο του, τώρα, καθώς αισθάνθηκε πιο ικανός για να το κάνει.

Ο Σάντφορντ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 5η Ιουλίου που θα διεξαχθεί η δίκη του.

O 20χρονος, που όπως υποστήριξε του δεν είχε εμπειρία με όπλα, προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού σε συγκέντρωση του Τραμπ το Σάββατο. Δεν τα κατάφερε και τέθηκε υπό κράτηση για να παραδοθεί στις Αρχές.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του νεαρού, υποστηρίζεται ότι ο Σάντφορντ είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας με σκοπό να δολοφονήσει τον προαλειφόμενο για υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο.

Υποστηρίζεται επίσης πως ο νεαρός είπε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε πάει σε αίθουσα σκοποβολής για να εξασκηθεί, για πρώτη φορά στη ζωή του, με όπλο, και πως είχε εδώ και ένα χρόνο στο μυαλό του να σκοτώσει τον Τραμπ.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε στο ότι παρέχει προξενική συνδρομή σε έναν Βρετανό υπήκοο που συνελήφθη στο Λας Βέγκας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.