Neo

Συνέπειες και ευκαιρίες από το Brexit    

Τις συνέπειες και τις… ευκαιρίες για την Ελλάδα, από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, που έδειξε έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, επιχειρεί να καταγράψει σε ανάλυσή του το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Χάνουμε μέσα στην ΕΕ μία παραδοσιακά, ιστορικά και με συνέπεια τα τελευταία χρόνια σύμμαχο της χώρας μας. Μπορεί να μη συμμετείχε στο Ευρώ, αλλά πίεζε προς όφελός μας», λένε οι συντάκτες του δελτίου ανάλυσης, σημειώνοντας ότι οι ‘φουρτούνες’ πλέον για την Ένωση είναι ισχυρές, και μάλλον ισχυρότερες από τη διαπραγμάτευση και τον θόρυβο που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τα εργασιακά στην επικείμενη νέα αξιολόγηση του φθινοπώρου.

Στην πραγματικότητα, καλούν την ελληνική κυβέρνηση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να εκμεταλλευθεί την παρούσα συγκυρία για να βγάλει τη χώρα από το κάδρο της ευρωπαϊκής αβεβαιότητας και να αναδειχθεί ως μέρος της λύσης και όχι ως ένα ακόμα πρόβλημα για την ΕΕ.

Όσο για τις …ευκαιρίες; Εκτιμούν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν, στον βαθμό που η ναυτιλία θα χρειαστεί ένα ‘ευρωπαϊκό City’ στο εξής…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.