ΚΟΣΜΟΣ

Απέσυραν τη στήριξή τους επτά στελέχη

Σκληρή εσωτερική αντιπολίτευση στον Κόρμπιν από τους εργατικούς

Επτά στελέχη του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέσυραν την υποστήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, βυθίζοντας το κόμμα σε κρίση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής νωρίς σήμερα το πρωί, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία. Οι Γκλόρια ντε Πιέρο, Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ και Ίαν Μάρεϊ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την "σκιώδη κυβέρνηση" του Κόρμπιν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός μηνών αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.