ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπαγγέτι με αχιβάδες ή κυδώνια

spageti-me-kidonia

Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. καλά πλυμένα αχιβάδες φρέσκες ή κυδώνια φρέσκα
300ml ζωμός καραβίδας
1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένο σκόρδο
100ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
16 κομμένα στη μέση και ξεφλουδισμένα ντοματίνια
40 γρ. βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα, το βούτυρο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο, προσθέτετε τις αχιβάδες ή τα κυδώνια, σβήνετε με τον ζωμό καραβίδας και σκεπάζετε το τηγάνι σας με ένα καπάκι, περιμένοντας να ανοίξουν τα όστρακα. Όταν ανοίξουν, τα βγάζετε από το τηγάνι και προσθέτετε τα ντοματίνια.
Αφήνετε το ζωμό με τα ντοματίνια να βράσουν για 2’ και στη συνέχεια προσθέτετε τα σπαγγέτι. Αλατίζετε με προσοχή (διότι τα όστρακα έχουν αρκετό αλάτι από τη φύση τους), ανακατεύετε, προσθέτετε τα όστρακα, πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Πηγή : www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.