ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι

spitika-chips

Υλικά
2 κούπες λευκό ξίδι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1)
2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φυτικό λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.
Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου.
Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Πηγή : www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.