ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Στ. Θεοδωράκης: Δεν έχουμε συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο

Ανοιχτός στο διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μολονότι,όπως επισήμανε, «δεν έχουμε πλήρες σχέδιο από την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναζητεί την κοινή συνισταμένη».
ts theod

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το κόμμα του έχει πλήρη πρόταση για τον εκλογικό νόμο, την οποία ανέλυσε στον κ. Τσίπρα,«πολλά σημεία της οποίας τα θεωρεί λογικά αλλά βεβαίως πρέπει να υπηρετήσει και μια κομματική γραμμή», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει σύγκλιση γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι είναι θετικός στη διατήρηση του ορίου του 3%, στο σπάσιμο των περιφερειών, στη μείωση του μπόνους των 50 εδρών αλλά να δίνεται μικρότερο και στην ψήφο των αποδήμων.

Εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολο να βρεθούν 200 ψήφοι για να αλλάξει τώρα το εκλογικό σύστημα καθώς αυτό, όπως ανέφερε, συνάγεται από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που έχουν αντιδιαμετρικές αντιλήψεις.

Ο κ. Θεοδωράκης πάντως σημείωσε, ότι η συζήτηση συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες καθώς δεν θα πρέπει προβλήματα που χρειάζονται λύση να αναβάλλονται.

Σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι ευκαιρία να προσδιοριστούν τα άρθρα που θα πρέπει να αλλάξουν, επισημαίνοντας για το Ποτάμι, την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. « Να μην το κάνουμε όμως κύριο ζήτημα. Πρώτα να πάρουμε αποφάσεις για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των Ελλήνων και η συζήτηση για το Σύνταγμα μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.