ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε οι εταιρείες στοιχημάτων για το δημοψήφισμα

Σταθερό το προβάδισμα του Brexit-Απαισιόδοξος ο Τουσκ!

Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI έδειξε ότι 53% των Βρετανών θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Evening Standard.
one

Αν εξαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το 47% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει στην ΕΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό της Evening Standard.

Είναι η πρώτη φορά που το «όχι» στην παραμονή προηγείται σ' αυτή τη μηνιαία τηλεφωνική δημοσκόπηση την οποία διεξάγει η Ipsos MORI αφότου ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε το 2013 ότι θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο η Ipsos MORI και από την οποία είχε διαπιστωθεί πως μόλις 37% των Βρετανών ήθελαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, έναντι 55% που ήθελαν να παραμείνουν.

Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το ποσοστό υπέρ της εξόδου της Βρετανίας αυξάνεται καθώς μένει μία εβδομάδα για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Μια ανάλυση από ερευνητές της JPMorgan έδειξε χθες πως το στρατόπεδο της εξόδου από την ΕΕ προηγείται.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε πως οι στοιχηματικές πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ έπεσαν σήμερα στο 60%, από το 65% στο οποίο βρίσκονταν.

Απαισιοδοξία Τουσκ

Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

«Το γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος σήμερα, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, είναι ακόμη 50-50, όλα είναι πιθανά», δήλωσε ο κ. Τουσκ από το Ελσίνκι.

Η Βρετανία είναι «ένα κράτος-κλειδί της ΕΕ» και «το να βγει τώρα από αυτήν δεν θα είχε κανένα νόημα» ούτε για το Λονδίνο ούτε για τους Ευρωπαίους εταίρους του, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προειδοποίησε για τις «απρόβλεπτες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες» ενός τέτοιου σεναρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.