ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερώθηκαν ήδη με email από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου

Εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους μεγάλους οφειλέτες (άνω των 150.000 ευρώ) του δημοσίου για να να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
eforia

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων στο ηλεκτρονικό σύστημα έχουν καταγραφεί όλοι οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ και τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθούν.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι πρόκειται για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους πιστωτές της χώρας υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των οφειλετών μέσω email προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Από την πλευρά τους τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν ενεργοποιήσει τις διατάξεις της νομοθεσία που προβλέπουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Ήδη, ξεκίνησαν τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης όχι μόνο για τους μεγάλους οφειλέτες αλλά και τους μικρότερους με χρέη άνω των 500 ευρώ οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών. Επί της ουσίας οι μικροί οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις και οι μεγαλύτεροι με κατασχέσεις και δημοσιοποίηση των στοιχείων. Ωστόσο, για τους τελευταίους τα πράγματα είναι δυσκολότερα καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης. αντιμετωπίζουν θα κινηθούν οι διαδικασίες.

Με την κίνηση αυτή οι παράγοντες του υπουργείου ευελπιστούν ότι αρκετοί από τους παραβάτες θα θελήσουν να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα και τη διαπόμπευση και θα σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εντασσόμενοι στη μόνη ρύθμιση που ισχύει σήμερα των 12 δόσεων. Το σχέδιο της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων προβλέπει ότι κάθε τρίμηνο θα δημοσιοποιείται η λίστα με τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο ποσά από 150.000 ευρώ και άνω, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των τόκων και προσαυξήσεων. Οι λίστες θα περιλαμβάνουν:

1. Φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

2. επιχειρήσεις: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.