ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση εσόδων τον Μάιο αλλά προβληματισμός για το δεύτερο μισό του έτους

Στη Βουλή τις επόμενες μέρες τρία φορολογικά νομοσχέδια

Aύξηση κατά 13,8% παρουσίασαν τον Μάιο τα έσοδα του προυπολογισμού , με αποτέλεσμα στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου να είναι αυξημένα 2,2% σε σχέση με πέρυσι και να υπερκαλύπτουν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 4,3%.
euros

Ωστόσο, τα δύσκολα αρχίζουν από τον Ιούνιο και κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 όπου θα ΄χουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τα νέα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση. Μάλιστα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβληθούν μία σειρά από φόρους όπως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος ενώ από τον Αύγουστο έρχεται και ο νέος ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα είναι «φουσκωμένος» για περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 26 δισ. ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται και τα πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή. Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει προβληματισμός για την εξέλιξη των δημοσίων εσόδων τους επόμενους μήνες και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν τρία νομοσχέδια.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και αυτό για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ. Σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τη χρήση καρτών από τους πολίτες καθώς και νέα υποχρεωτικά όρια για τη διενέργεια των συναλλαγών αυτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.