ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από τον αντεισαγγελέα Μ. Ρασιδάκη

Στο αρχείο οι αναφορές του εισαγγελέα Αγγελή για παρεμβάσεις στο έργο

Στο αρχείο έθεσε με πολυσέλιδη διάταξή του - αριθμεί περισσότερες από 110 σελίδες - ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης τις δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ωστόσο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός αν και μόνος του άνοιξε το σοβαρό αυτό θέμα που συνδέεται με την προσωπική και λειτουργική του ανεξαρτησία , εν τούτοις δεν προσήλθε -αν και επανειλημμένως κλήθηκε - να δώσει κατάθεση και να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπαεκείνα που επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κρίση του.

Αντ΄αυτού ο καταγγέλλων εισαγγελέας επικαλούμενος διάφορους λόγους τελικά δεν προσήλθε ποτέ να δώσει κατάθεση για να επιβεβαιώσει τις σοβαρές καταγγελίες του , ΄για τις οποίες είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο,αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ανεξάρτητα από την απόφαση του κ. Αγγελή , ο κ. Ρασιδάκης ως όφειλε, κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστικές και εισαγγελείς , οι οποίοι είχαν σε διάφορα δικονομικά στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την επίμαχη υπόθεση.

Στο δια ταύτα του πολυσέλιδου πορίσματός του ο Μ.Ρασιδάκης ,σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Επιπλέον, σημειώνει πως αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα όλοι όσοι πέρασαν τους μήνες που μεσολάβησαν από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του είτε άλλους δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό η δικαστικό
λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

Κατά την εκτίμηση του κ. Ρασιδάκη μετά από όλα αυτά καθίσταται σαφές ότι «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις η υπόνοιες που να πιθανολογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.