ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάν το όπως ο... Ραχόι, η γραμμή της Συγγρού

Στο ΕΛΚ ο Μητσοτάκης με αίτημα για εκλογές

Σε μία συγκυρία που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις αναταράξεις του Brexit, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής των 27 + Βρετανίας.
mitsotakis

Και μάλιστα θα εμφανιστεί μπροστά στους υπόλοιπους κεντροδεξιούς της Ευρώπης (μεταξύ των οποίων οι Γιούνκερ, Μέρκελ, Ραχόι, Σαρκοζί κλπ) με ισχυρό το αίτημά του για εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό διεμήνυσε άλλωστε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνοντας την ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Και όχι μόνον αυτό, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για ελάφρυνση των όρων του ελληνικού προγράμματος, επαναφέροντας ουσιαστικά το αίτημά του για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Στη Συγγρού, στον απόηχο της απογοήτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη στασιμότητα των Podemos, δεν θέλουν μεν να ταυτιστούν με τον Ραχόι πλήν όμως θέλουν να αναδείξουν αντιστοιχίες μεταξύ της... πρώτης ήττας των λαϊκιστών στην Ισπανία, όπως λένε, με την επερχόμενη ήττα των... λαϊκιστών στην Ελλάδα.

Ως προς το Brexit, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη γραμμή της αυτοκριτικής, επιδιώκοντας έτσι να περιορίσει και τυχόν φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό. Σημειώνει ότι το Brexit πρέπει να γίνει εφαλτήριο αυτοκριτικής για την Ευρώπη, που πρέπει να ξαναβρεί την επαφή της με την καθημερινότητα και τους πολίτες, θέση που αναμένεται να επαναλάβει τόσο σήμερα στο ΕΛΚ όσο και αύριο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των κεντροδεξιών της Ευρώπης. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης α συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Εντα Κένι και τον επικεφαλής του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.